Societat

Benissa lliura avui dijous en un acte d'homenatge la Medalla al Mèrit Cívic a Miguel Giner

L'Ajuntament reconeix a Miquel el Barber i la seva passió per plasmar en imatges tota la història recent de Benissa
Miguel Giner. Imatge de fitxer / Ajuntament de Benissa.

Benissa homenatja aquesta nit a Miguel Giner Ribes, més conegut com Miquel el Barber, per la seva trajectòria de recopilació d'imatges al llarg de la història més recent del municipi. Aquest veí serà reconegut amb la Medalla al Mèrit Cívic, en un acte que es desenvoluparà al Saló Cultural a partir de les 20.30 hores. D'aquesta manera, i després d'aprovar-se al ple del mes de maig passat, el consistori reconeix la trajectòria vital i personal d'un home que ha estat present a tots els actes importants, festius o culturals, de Benissa, per deixar constància documental, amb fotos o vídeos, de lʼesdevenir dʼun poble i de la seva gent.

Un reconeixement que neix de la societat civil, cosa que ho fa encara més important, i amb què es pretén posar en valor la figura d'una persona enamorada del seu poble que al llarg dels darrers 40 anys s'ha dedicat a plasmar a imatges tota la història recent de Benissa.

Tres han estat les associacions locals encarregades de promoure la iniciativa, la Rondalla, la Associació de Moros i Cristians i la Banda de música. A qui Miquel se sent profundament agraït, com expressa, el mateix homenatjat, que es confessa emocionat per rebre aquesta medalla.

Des de la seva primera càmera de vídeo, un prenistes super 8, fins avui, amb el mòbil, Miquel el Barber, manté el sa costum de captar la vida de Benissa, el créixer de la seva gent, l'evolució dels seus paisatges, el canvi que ha anat experimentant l'entramat urbà i la manera com es continuen celebrant les seves festes i tradicions.

El fotògraf Pepe Tur, que ja ha complert els 100 anys, ho va introduir al món de la instantània. A les mans va posar la seva primera càmera fotogràfica. Una voigtlander. Tur no podia faltar en aquest homenatge, per això Miquel el Barber espera comptar amb la seva presència aquesta nit. Un acte en què també es presentaran algunes de les primeres càmeres amb què es va iniciar en aquesta afició i es recordaran les experiències que li han fet viure.

Durant més de 40 anys, Miguel Giner ha generat un complet arxiu d'imatges i vídeos, que gràcies a la col·laboració del seu fill Juan Miguel Giner, han arribat als nostres dies a través dels nous canals de difusió i xarxes socials, com Youtube o Facebook . Més de 600 vídeos i unes 4.000 fotografies. Una manera per recordar el que érem, com vivíem, festejàvem i gaudíem de la vida.

El d?avui és un acte que s?ha vist postergat durant anys, per diverses circumstàncies, i que, per fi, es podrà celebrar, saldant així, Benissa, un deute amb aquest veí.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *