Mar i Platges

Benissa tanca la platja de la Fustera per treballs de regeneració de sorra

Aquest punt de costa ha patit els efectes dels temporals marítims dels darrers anys i necessita aportació de sorra
Platja de la Fustera. Benissa / Amanda Ortolà

Sí que avui tenien previst anar a la platja, no vagin a la de la Fustera. L'ajuntament de Benissa ha informat que des d'avui, dimecres dia 8 de juny, i fins divendres, la cala de la Fustera està tancada a l'ús públic per feines d'adequació. Fonts municipals expliquen que el departament de Costes, dependent del Ministeri de Transició Ecològica, va a posar a la Platja de la Fustera 1.000 m3 de sorra per garantir que aquesta cala estigui en les millors condicions possibles al llarg de tot l'estiu.

Durant el cap de setmana aquesta zona de bany tornarà a obrir-se al públic, però dilluns, 13 de juny, es reprendran les feines i tornarà a ser inaccessible. Així ho ha confirmat el mateix alcalde, Arturo Poquet, explicant que ahir al migdia se li va notificar a l'ajuntament la intenció, per part de Costes, de dur a terme aquests treballs.

Poquet recorda que aquest punt de costa ha patit els efectes dels temporals marítims dels darrers anys, deixant la platja sense sorra, que els onatges ha restituït per roques, dificultant l'accés a l'aigua i motivant les queixes dels banyistes. Els àrids a incorporar seran iguals als que hi havia anteriorment a la platja, segons afirma el primer regidor.

Des de l'ajuntament ha demanat disculpes per les possibles molèsties que aquesta actuació pugui ocasionar, i remarquen que els treballs només depenen de Costes, com a administració competent. Aquesta serà l'única intervenció que està prevista dur a terme a Benissa en matèria d'aportació de sorra al litoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *