Societat

Benitatxell celebra la diversitat “amb orgull” el 28 i 29 de juny

L'Ajuntament ha programat actes, entre els quals destaquen un contacontes, un taller de xapes, una crida orgullosa i ponències
Cartell de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell commemora un any més el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+. Els dies 28 i 29 de juny, la regidoria d'Igualtat, Polítiques de Gènere i Diversitat ha programat tot un seguit d'actes per visibilitzar la diversitat afectiva sexual i reivindicar els drets de les persones LGTBIQ+.

Dimarts les activitats aniran destinades als més petits i petites amb el contacontes 'Les meues dos mares mòmies' i un taller de xapes, que tindran lloc a partir de les 11:00h al carrer Raconet. Dimecres la programació adquirirà un tint més formal amb la jornada 'Benitatxell amb Orgull: drets, diversitats i convivència democràtica', que s'iniciarà a les 19:00h al carrer Llebeig i comptarà amb una crida orgullosa, diverses ponències i un col·loqui.

La crida orgullosa, a càrrec de l'Ajuntament i la MACMA, farà un recorregut històric de la diversitat fins als nostres dies. Després vindrà la ponència 'Dret antidiscriminatori i prevenció', amb la participació del col·lectiu LGTBI+ 'VISIBLES' de Pego i d'Ernest G. Andujar, formador acreditat per l'OSCE en matèria de diversitat i agent de Policia Divers@.

La segona ponència serà la de 'Drets de la Diversitat LGTBIQ+', amb la participació d'Iracy Llinares, de Sexòlegs sense Fronteres Alacant, i d'Aaron Baviere, cantant i activista per la diversitat trans. I tancarà el cicle 'Protecció Social de la Diversitat', a càrrec d'Encarna Mayordomo, membre de SUMANT (Associació de Mares i Pares de LGTB+).

El colofó final a la jornada el posarà el col·loqui 'Cultura, memòria, diversitats i drets de convivència LGTBIQ+', que comptarà amb la participació i moderació de Víctor Bisquert, regidor d'Igualtat, Polítiques de Gènere i Diversitat de l'Ajuntament i professor de Geografia e Història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *