Política

Calp cerca solucions per afrontar un estiu complicat en la gestió de RSU

L'Ajuntament incorpora a la plantilla 10 vigilants ambientals per al control de contenidors i abocaments il·legals
Contenidors d'escombraries. Fitxer. / Ajuntament de Calp

Calp afrontarà un estiu més encara pendent d'adjudicar el nou servei de neteja viària i recollida de RSU. Ahir l'alcaldessa, Ana Sala, afirmava que el municipi està sense contracte de escombraries, no s'ha pogut licitar el nou plec, ni aplicar, per tant, les millores que incloïa la nova contracta. Cal recordar que el contracte actual data del 1994.

Aquesta situació s'arrossega des d'abril del 2021, quan el ple va donar llum verda, sense el suport de l'oposició, al nou plec de condicions per licitar el servei d'escombraries al municipi. Sala ha culpat els continus recursos presentats que han paralitzat tot el procés, encara que també ha admès que s'han produït errors tècnics que han aturat la licitació.

L?ajuntament esperava que la nova adjudicatària estigués en marxa a principis d?aquest 2022. Però arribarà l?estiu sense que el procés s?hagi reactivat.

Davant d'aquesta situació des del departament municipal d'Infraestructures s'estan buscant solucions a l'increment de residus que es preveu que es produeixin durant els mesos estivals.

L'alcaldessa, reconeix que els mesos estivals són una època complicada a Calp, a causa de l'increment de RSU que es genera amb l'augment de la població flotant i l'arribada de turistes. Com a mesura extraordinària la munícipe ha anunciat que s'hi incorporaran 10 vigilants ambientals, dins del Pla d'Ocupació Municipal, adscrits a l'alcaldia, i encarregats de controlar que els contenidors no desbordin d'escombraries, que no s'acumulin restes de poda a les urbanitzacions, que el material per a la recollida selectiva es tregui al carrer el dia que correspongui, … una tasca bàsica que duran a terme per tot el municipi, nucli urbà, platges i urbanitzacions.

Aquests vigilants avisaran la concessionària, Acciona, i informaran la ciutadania de com actuar correctament. En aquest sentit, Ana Sala, advoca pel civisme i la necessària col·laboració de tots per aconseguir un Calp net.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *