Serveis Públics

Calp crea una bossa de terrenys privats on ubicar aparcament públic

La iniciativa pretén donar solució a la manca d'aparcament al nucli urbà i platges, i potenciar recorreguts de vianants
Zona de les Salines, nucli urbà de Calp. / Ajuntament de Calp

Arriba l'estiu i amb ell augmenten les dificultats per aparcar, especialment als municipis del nostre litoral. A Calp, l'Ajuntament ha creat un acord marc per dur a terme el arrendament de terrenys amb la finalitat de crear-hi aparcaments dissuasius a diferents zones del municipi. Una iniciativa, que com insisteix l?alcaldessa, Ana Sala, no només pensa en un problema puntual de l?estiu, sinó a resoldre la manca d?espais on deixar el vehicle al llarg de tot l?any. Aquesta iniciativa implica prioritzar els recorreguts per als vianants, recuperar espai públic per als vianants i descongestionar de vehicles el centre urbà.

Sala reconeix que l'espai de pàrquing públic és limitat a Calp i malgrat fomentar la rotació de vehicles a través de les conegudes com a zona blava, verda o taronja, amb diferents tarifes i horaris d'estacionament de pagament restringit, el problema continua latent. Per això ara l'ajuntament busqui altres alternatives.

De la mateixa manera, hi ha àrees com són les platges que, en èpoques determinades, com l'estiu, no aporten prou capacitat d'estacionaments per donar resposta a tanta demanda.

Des de l'Ajuntament es pretén la creació d'aparcaments dissuasius que permetin absorbir la demanda de places d'estacionament en entorns propers nucli urbà. Es pot afirmar el mateix dels pols d'atracció que suposen platges determinades èpoques de l'any.

Actualment no hi ha prou sòl qualificat com a dotacional en sòls desenvolupats urbanísticament per poder fer front a la demanda d'estacionament, per això, des de l'executiu local consideren que és necessari acudir a terrenys de titularitat privada que, trobant-se lliures d'edificació, puguin albergar aquest tipus dús.

Borsa de Terrenys

Amb tot, l'objecte de l'acord marc plantejat des de l'executiu és la creació d'una borsa de terrenys de titularitat privada que pugui donar resposta a la demanda de places d'aparcament a les àrees d'influència del nucli urbà i la platja de l'Arenal Bol.

Per a l'arrendament d'aquests terrenys l'Ajuntament hi destina un total de 200.000€ per a un període de 48 mesos. Una iniciativa innovadora a la ciutat del Penyal que arrenca ara, amb l'obertura del període per presentar ofertes per part dels titulars de terrenys. Després serà el consistori el que determini quins solars privats són més adients per absorbir la demanda de places d'aparcament.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *