Medi ambient

Calp lluita contra la proliferació de mosquits

L'Ajuntament calpí posa en marxa un pla de fumigació per a l'eradicació de mosquits al terme municipal
Tasques de fumigació a la zona de les Salines. / Ajuntament de Calp

Això dels mosquits a Calp ha esdevingut un problema. Després d'una primavera especialment humida, l'increment d'aquests insectes al municipi, i amb ells les molestes picades, han provocat les queixes dels veïns. Per frenar aquesta situació l'Ajuntament de Calp ha posat en marxa un pla de fumigació per a l'eradicació de mosquits al terme municipal.

El pla ataca diferents espècies d'insectes, com ara el mosquit comú, el mosquit tigre i la mosca negra, i es duu a terme a través de l'empresa Companyia de Tractaments de Llevant SL, encarregada de prestar el servei de desinsectació, desinfecció i desratització .

Fonts municipals reconeixen que aquest any a causa dels episodis de pluges que ha patit Calp durant la primavera s'ha produït una gran proliferació de mosquits al terme municipal. Per aquest motiu, només detectar aquesta situació el Departament de Medi Ambient es va posar en contacte amb l'empresa adjudicatària, perquè comencés a realitzar els tractaments necessaris per a la reducció de la població d'aquests insectes.

Fins ara s'han realitzat tractaments als punts més conflictius del municipi com l'entorn de les Salines i les lleres dels diferents barrancs, a més de les zones properes a les residències de gent gran. Així mateix, s'han dut a terme actuacions en alguns dels parcs del municipi com la Vallesa i el Circuit de la Salut i s'han desbrossat els parcs canins per evitar que els mosquits es puguin refugiar en aquesta vegetació. També està previst que els propers dies es procedeixi al tractament dels embornals de diferents vies públiques.

Dins del pla de fumigació que té en marxa l'Ajuntament de Calp, els controls contra el mosquit comú es realitzen de forma quinzenal de març a octubre i el tractament s'administra contra la fase larvària de l'espècie mitjançant larvicides. Com el seu nom indica és la plaga més freqüent d'aquest tipus d'insectes que són habituals en zones entollades o inundables localitzades a Calp a les zones baixes del terme municipal, i el principal focus en extensió és la zona emergida del Saladar de Calp. També solen proliferar en embornals i altres acumulacions d'aigua al nucli urbà.

Les picades més verinoses

També s'actua contra els mosquits del gènere Ochlerotatus o Aedes, – que es caracteritzen per la seva picada virulenta – dins dels quals es troba el mosquit tigre. La principal zona d'aparició d'aquests mosquits és als terrenys inundables que circumden les Salines de Calp. En aquest cas les actuacions contra aquesta espècie es duen a terme de maig a octubre mitjançant la monitorització i vigilància d'aquest mosquit a través de trampes, ubicades a zones on és habitual la seva presència, entre les quals es troben els voltants de col·legis o centres educatius amb població sensible. Els paranys, revisats setmanalment, permeten la detecció del mosquit i en aquest cas iniciar accions correctives mitjançant larvicides.

Així mateix, es realitzen tractaments preventius en embornals, fonts i altres punts d'acumulació d'aigua en àrees on es constata la presència del dípter.

La mosca negra

Pel que fa a la mosca negra, l'Ajuntament duu a terme tractaments mitjançant larvicides únicament quan es constata la presència de larves en revisions quinzenals ja que aquest insecte té una aparició més puntual i es reprodueix en cursos d'aigua. En aquest sentit, tenint en compte que el Barranc del Quisi és l'únic a Calp que manté un curs d'aigua permanent, les accions preventives i de control se centren en aquest paratge.

També et pot interessar...

Un comentari a “Calp lucha contra la proliferación de mosquitos

  1. Enhorabona a l'Ajuntament pel control de mosquits i mosques. És més que una despesa una inversió que redundarà en la bona fama del municipi en el futur i en definitiva en una prosperitat més gran per a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *