Cultura

El Grup Portitxol i quatre col·legis de Xàbia representaran les danses del Corpus  

Serà el diumenge 19 de juny, a les 19 hores, quan aquesta mostra de folklore popular surti des de l'església de Sant Bertomeu
Nens i nenes a l'assaig del Corpus / Ajuntament de Xàbia

Un any més, les danses rituals del Corpus prenen vida a Xàbia de la mà del Grup de Danses Portixol. Aquesta representació tradicional, que des del 1998 és present a Xàbia, mobilitza desenes de nens i nenes del municipi que aprenen danses com les del paloteig, dels turcs, dels negrets, dels pastorets, de la granada, de les panderetes, dels bastons i de els polonesos per a la tarda del corpus oferir-les de forma itinerant a través del Centre Històric.

És una iniciativa del Grup de Danses, en col·laboració amb el departament de Cultura i la comunitat educativa, perquè els més petits coneguen i tinguen en estima les tradicions valencianes.

Aquest any serà el diumenge 19 de juny, a les 19 hores, quan aquesta mostra de folklore popular surti des de la església de Sant Bertomeu. Hi participaran escolars de primària dels col·legis Graüll, Mediterrània, Trenc d'Alba, Maria Immaculada, i com sempre, serà el Grup de Danses qui tanqui la comitiva amb el ball de Nanos i la dansa de la Moma.

La música serà interpretada per la Colla Portitxol, dolçaines i percussió en un any en què la Colla de Nanos de Xàbia compleix 25 anys des de la seva creació. Són nou capgrossos que representen les races conegudes al segle XV: blancs, turcs, gitanos i negres, dirigits per un capità que marca les pautes i ritmes de la dansa

Des de la seva creació, els Nanos han viatjat portant els seus balls per diferents punts del país i altres zones com la Bretanya o Palmela a Portugal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *