Sanitat

Els professionals del consultori de Xaló denuncien agressions i insults

El Grup sanitari Ribera Salut ha hagut de contractar seguretat privada per vigilar el centre i no descarta accions legals
Consultori Mèdic de Xaló. / Marina Salut

Els professionals del consultori de Xaló, adscrits a la zona bàsica de Benissa, han denunciat les constants agressions, tant físiques com verbals, que estan patint en els darrers mesos per part de la població. En concret, la Unitat de Prevenció de Riscos Laborals del Departament de Salut de Dénia -DSD- ha rebut 6 denúncies -5 verbals i 1 física- interposades pel personal adscrit al consultori: un metge de família, un pediatre i una persona de suport .

Segons apunten des de la concessionària, la major part de les agressions s'han dirigit contra el personal de suport, que realitza tasques administratives al taulell de recepció. Els professionals denuncien que les males formes són constants i que els han arribat a deixar anar frases com “jodete gossa” i fins i tot insults xenòfobs, com “veneçolana de merda”. En una ocasió, asseguren, han arribat a sacsejar la recepcionista.

SEGURETAT PRIVADA

Tot i que la situació ja va ser comunicada a l'Ajuntament de Xaló que, a través del seu perfil d'Instagram, va comminar la població a mantenir un comportament adequat, els insults, crits, amenaces i difamacions han continuat produint-se, de manera que el Grup Ribera Salut ha hagut de contractar seguretat privada per vigilar el centre.

Una decisió que ha causat efecte esperat perquè segons manifesten els professionals, “des que s'ha adoptat la mesura, la situació de crispació ha canviat radicalment”.

El Departament Jurídic de Marina Salut no descarta emprendre accions legals contra els autors de les agressions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *