Cultura

Inscriu-te al Grup de Danses Portitxol de Xàbia per al curs 2022-2023

Les Escoles Portitxol amplien l'aforament per a Dolçaina i Tabalet, Danses tradicionals i instruments de corda com la bandúrria i el llaüt
Cartell del curs 2022-2023 de les Escoles Portitxol / Ajuntament de Xàbia

El Grup de Danses Portitxol treballa amb la idea clara de mantenir la música i les danses tradicionals que s'han ballat sempre a Xàbia i La Marina. L'objectiu principal és potenciar i fomentar els costums i tradicions transmeses pels nostres avantpassats, així com recuperar els balls i cançons de la pròpia comarca i també altres comarques valencianes.

Aquesta associació de Xàbia, de les més antigues de la localitat, compta amb més de 50 anys d'història i amb dos CDs editats els darrers anys editats, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. El primer d'aquests va ser Cançons de la Marina, una compilació de la música tradicional de la comarca, i el segon El Dolçainer del Portitxol, un conte-disc sobre l'origen mític de les festes de Sant Joan ambientat a la pandèmia de grip espanyola del 1918 gravat per la Colla Portitxol de dolçaines i percussió. Aquest darrer ha comptat amb la participació de destacats referents de la música valenciana. Josep Nadal com a narrador, Pep Gimeno Botifarra i Sandra Monfort de protagonistes i els acompanyen Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Jonatan Penalba, Xiomara Abello, Flora Sempere (El Diluvi), Ivan Gosp i Kiko Tur (Aspencat), entre d'altres.

El curs 22-23 de les Escoles Portitxol comença al mes d'octubre i finalitzarà el maig del 2023, però ja està oberta la prematrícula. L'edat mínima per a les modalitats de Tabalet (percussió tradicional) i Danses serà per als nascuts el 2017 (inclòs), i per als altres instruments serà per als nascuts el 2012 (inclòs). Les classes es realitzaran dilluns i dimarts per a dolçaina i instruments de corda, dimecres danses tradicionals i dijous les de tabalet.

La prematrícula es pot fer mitjançant el següent link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHoRtRTNQMh6zQH3dloIxO-_zJTy9nqr8PvXQMLkpIrXN16Q/viewform?usp=sf_link

Per a més informació o qualsevol dubte podeu contactar al telèfon 636 656 642 (de 10h a 14h) o enviant un email a info@dansesportitxol.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *