Política

L'oposició critica que l'Ajuntament de Benissa compra sense contracte a empreses no locals

Reiniciem Benissa i Compromís denuncien al ple que l'executiu no reinverteix els diners públics en el comerç de proximitat
Plaça Rei Jaume I. Arxiu. / Ajuntament de Benissa.

L'Ajuntament de Benissa no reinverteix en el comerç local i prefereix gastar els diners públics a empreses d'altres municipis. Així ho van denunciar, Reiniciem Benissa i Compromis, des dels bancs de l'oposició, ahir a la tarda dimarts, al ple. Es debatia el punt número 2 de lordre del dia, per a laprovació dun conjunt de factures sense expedient de contractació a través dun reconeixement extrajudicial de crèdits. Un assumpte que sol elevar-se a sessió plenària gairebé sense debat. Però ahir a la tarda no va ser així. I és que, després de repassar les factures, l'oposició va descobrir que moltes havien estat carregades a mercantils no locals.

Floristeries, vivers, llibreries, papereries, ferreteries,… són els comerços que han resultat damnificats per aquesta gestió que no s'ajusta al missatge de necessari suport al comerç de proximitat, segons van lamentar els regidors de Reiniciem i Compromís. L'Ajuntament ha optat per comprar material o adorns florals a empreses de Teulada o Barcelona, en lloc de les ubicades a Benissa, on hi ha comerços que aporten aquest mateix tipus de productes, segons va indicar Abel Cardona, portaveu de Reiniciem, que va sol·licitar explicacions a l'executiu .

Les factures elevades a ple sumaven un import de més de 107.000 euros. Una quantitat que des de l'oposició s'hauria d'haver reinvertit al comerç local. Des de Compromís, Mari Carme Ronda, també va lamentar aquesta manera d'actuar de l'executiu local, gastant diners fora del municipi, tot recordant la responsabilitat que ha de tenir l'ajuntament amb el comerç de proximitat.

Des de l'equip de govern, el mateix alcalde, Arturo Poquet, va assegurar que es prioritza la compra a la localitat, però de vegades, hi ha determinats productes que no es troben a les empreses del municipi i es busquen fora.

La resposta de l'executiu no va convèncer l'oposició, que va reiterar les crítiques, amb més enuig si és possible.

Finalment, el punt número 2 de l'ordre del dia va tirar endavant amb el vot de qualitat de l'alcalde, ja que no va sumar la majoria necessària. L'oposició va votar en contra en bloc i el regidor del CIBE, soci del PP a l'equip de govern, es va abstenir, a fi de no bloquejar el cobrament d'aquestes factures, segons va indicar el mateix regidor independent Isidor Mollà.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *