Educació

Més de 200 estudiants de la comarca s'examinen de l'Evau al Centre d'Excel·lència de Benissa

Avui arrenquen les proves d'accés a la universitat per als alumnes que han superat segon de batxillerat
Exàmens Selectivitat 2020. Imatge d'arxiu / Rober Solsona Europa Press

Avui dimarts, 7 de juny, és un dia de nervis per als estudiants que han superat segon de batxillerat i s'enfronten a les temudes proves per accedir a la universitat. I és que avui arrenquen els exàmens de la EvAU, d'avaluació per a l'accés a la Universitat. El Centre d'Exel·lència de Benissa acull un dels dos tribunals amb què compta la Marina Alta, el tribunal número 11, l'altre és a Dénia, el número 1. Més 220 estudiants s'examinen a Benissa. Són alumnes de l'IES Josep Iborra de la localitat, però també arribats des dels instituts de Teulada, Calp, Xàbia, Pedreguer o Gata de Gorgos.

El primer examen a què han hagut de respondre ha estat el d'Història d'Espanya, després han hagut de demostrar allò que sabien de Valencià, Biologia o Cultura Audiovisual II o Economia de l'Empresa i finalment aquesta tarda faran la prova de Física o Història de l'art. Cada examen dura una hora i mitja i entre cada prova tenen un descans.

La EvAU, també coneguda com Selectivitat o PAU, es prolonga durant tres dies, ha arrencat avui, 7 de juny i continuarà demà i dijous. A les proves d'aquest any s'hi incorporen poques novetats. És cert que s'han superat les mesures sanitàries que encara es van haver d'aplicar a les dues últimes convocatòries i els exàmens s'espera que es desenvolupin amb total normalitat. Les novetats arribaran dins de dues convocatòries, amb els canvis que s'aplicaran a partir del proper curs al batxillerat.

Els professors recomanen als alumnes que vagin tranquils i descansats als exàmens, que no oblidin portar el DNI, que s'hidratin bé i que no comentin a la sortida de la prova com els ha sortit l'examen. I els recorden que malgrat el temor que desperten aquestes proves, el percentatge d'aprovats és més gran que el 98%.

Les notes es publicaran a finals de la setmana que ve. I d'aquí a un mes, tindrà lloc la convocatòria extraordinària, que està programada per als dies 5, 6 i 7 de juliol a la Comunitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *