Societat

Nous contenidors i més de 50 vehicles per mantenir Xàbia neta

La localitat inicia una etapa en gestió de residus i neteja viària amb la presentació del nou servei
L'alcalde, José Chulvi, (dreta) a la presentació de la nova flota / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia i la nova empresa concessionària del servei de neteja viària i gestió de residus sòlids han presentat totes les novetats del servei en un acte públic que ha involucrat també la comunitat escolar.

L'alcalde, José Chulvi, ha recalcat que es tracta del servei més important del municipi, tant pel seu cost (vora els sis milions d'euros anuals) com perquè és “universal, ja que l'utilitzen i el fiscalitzen tots els veïns i visitants” i pel seu evident impacte a la imatge pública i al medi ambient.

Des de l'empresa han detallat els mitjans que incorpora el servei: més de 50 vehicles (la majoria elèctrics), tractors i embarcacions per a platges i cales, maquinàries més silencioses i ecològiques per a la neteja viària als nuclis urbans i urbanitzacions; nous contenidors amb xip (per fer un seguiment, cosa que ajuden a detectar si s'ha buidat o no, així com la incorporació del 5è contenidor, que arrencarà després de l'estiu. I una plantilla que en èpoques d'alta ocupació superarà els 100 treballadors.

La regidora de Serveis, Kika Mata, ha enumerat totes les millores que aporta aquest nou contracte, que ha qualificat «a l'alçada del que es mereix Xàbia». Mata ha avançat que l'ecoparc amplia horaris i es milloraran els punts verds amb càmeres de vigilància i control d'accessos.

Tant l´edil com l´alcalde han incidit en l´avenç també en matèria d´eficiència energètica i la forta aposta per la conscienciació ciutadana, amb un equip específic d´educadores ambientals que duran a terme cursos de sostenibilitat i reciclatge.

I és que els responsables municipals han recalcat la importància de la implicació ciutadana. "L'Ajuntament ho hem posat tot de la nostra part per superar mancances històriques i esperem molt d'aquest canvi" ha manifestat el primer regidor.

Però per això, és imprescindible que la població respongui. “Algú que és brut fa malbé el que han aconseguit 50 veïns conscienciats». Hi ha comportaments, com buidar totes les escombraries fora dels contenidors, abandonar als carrers residus que han d'anar a l'ecoparc o abocar en àrees naturals que ja no són assumibles ni econòmicament ni moralment”, ha enumerat. És per això que ha apel·lat a la conscienciació de tothom per poder aconseguir que es compleixi el lema de la nova etapa a Serveis: Xàbia, més bonica.

Després de la presentació oficial del servei, la plaça s'ha omplert d'escolars que han pogut pujar a algunes de les màquines i han participat dels diversos tallers organitzats per la nova concessionària: circuits amb karts, percussió amb materials reciclats, carreres d'escombres, jocs de reciclatge o contacontes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *