Societat

Ondara tria la ventilació del pavelló als Pressupostos Participatius

Com que és objecte d'una subvenció provincial, aquest projecte no s'executarà amb els 50.000 euros de la partida i se'n duran a terme quatre més
El Consell de Participació reunit / Ajuntament d'Ondara

Aquest any 2022, dins dels Pressupostos Municipals d'Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes elegits per part de la població de Ondara, dins dels Pressupostos Participatius. De les 10 propostes presentades, 8 van ser aprovades per l'equip tècnic i van tenir el vistiplau del Consell de Participació.

El Consell de Participació d'Ondara es va reunir per dur a terme el recompte de vots físics que es van poder efectuar dins del termini de l'1 al 15 de juny i sumar-los als vots que es van fer de manera telemàtica, fent un total de 174 vots, entre telemàtics i presencials. Segons ha anunciat el regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, després del recompte de vots, les propostes més votades per ordre de vots són:

1. Ventilació del pavelló (46.000 euros). Millor condicionament de la ventilació, sobretot a l'estiu. 50 vots.

2. Instal·lació d'enllumenat públic per accedir al Cementiri (19.000 euros). Instal·lació de diversos punts de llum al tram comprès des del creuer carrer Dénia – Camino Alfatares fins a l'accés al pàrquing del Cementiri Parroquial d'Ondara per millorar la seguretat viària de persones, compartit a la de vehicles. 31 vots.

3. Pàrquing per al poliesportiu (3.000 euros). Creeu noves places d'aparcament. 23 vots.

4. Zona infantil al parc de Tozales (50.000 euros). Creació d'una gran zona de jocs infantils tematitzada (0-6 anys) al parc de Tozales. 20 vots.

5. Coberta graderies camp futbol municipal (31.000 euros). Cobrir la grada uns 10-15 metres, per evitar el sol durant els mesos de molta calor. Igual protegir-se de la pluja a les temporades d'aigua. 18 vots.

6. Miralls vall de Crist (10.280 euros). Als carrers Constitució, Pizarro i Oest, a causa d'escassa visibilitat, cal col·locar miralls als costats per evitar possibles cops entre vehicles. 14 vots.

7. Sala Snoezelen o Sala multisensorial (7.000 euros). Són espais interactius dissenyats per estimular els sentits, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i persones grans amb deteriorament cognitiu sever o demència, que tenen afectades les capacitats motores i neurològiques. 13 vots.

8. Tanques als carrers entrades de bous (26.760 euros). Portes amb barrots de ferro al carrer adjacent al carrer Major per seguretat de les persones en el recorregut de les entrades de bous. 5 vots.

Així, la proposta que va obtenir més vots, amb 50 vots, va ser la ventilació del pavelló (per 46.000 euros). Però, durant la fase de votacions, l'Ajuntament d'Ondara va demanar una subvenció a la Diputació Provincial d'Alacant per fer la ventilació del pavelló municipal, ja que malgrat ser un projecte presentat per la ciutadania, es tractava també d'un projecte que el Equip de Govern tenia planejat per resoldre aquest problema de l?edifici del pavelló municipal. En finançar-se amb aquesta subvenció la totalitat de la ventilació del pavelló, el Consell de Participació va donar als següents projectes que entren al pressupost participatiu (que té una partida de 50.000 euros) per ordre de votació (aquests 4 projectes queden elegits per executar amb càrrec als Pressupostos Participatius, més la ventilació del pavelló, per mitjà de la subvenció) :

2. Instal·lació d'enllumenat públic per accedir al cementiri (19.000 euros)
3. Pàrquing per al poliesportiu (3.000 euros)
6. Miralls vall del crist (10.280 euros)
7. Sala Snoezelen o Sala multisensorial (7.000 euros)

D'aquesta manera, els pressupostos de participació donen com a resultat l'execució de 4 projectes per al municipi, i la suma total de la quantia dels projectes ascendeix a 39.280 euros. La fase següent serà portar aquests projectes al Ple de la corporació municipal, el 30 de juny. Un cop aprovat per la Corporació es donarà pas a la fase dexecució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *