Societat

Teulada Moraira dóna formació per atendre i acompanyar víctimes de violència de gènere

Hi han participat unes 30 persones de la Marina Alta i La Safor per aprendre a millorar les seves habilitats laborals
Els usuaris en una de les jornades de formació a l'Espai La Senieta de Moraira / Ajuntament de Teulada

Conclou el de curs de formació especialitzada per a l'atenció i acompanyament respectuós a dones víctimes de violència de gènere a Teulada Moraira. Durant 5 setmanes, a l'Espai la Seieta de Moraira, el personal especialitzat i les persones interessades han pogut aprendre a millorar les seves habilitats laborals en l'atenció al col·lectiu esmentat.

Amb aquesta formació, fonamentalment pràctica, s'ha dotat el personal implicat d'eines i estratègies per atendre i acompanyar dones víctimes de violència de gènere de manera respectuosa.

Hi han participat al voltant de 30 persones de les comarques de la Marina Alta i la Safor amb orígens diversos: Policia, Guàrdia Civil, Centre Dona 14h de Dénia, diferents associacions de dones, professionals de serveis socials (treballadors/es socials, educadors/es, promotors/es d'igualtat, assessors/es jurídiques), etc. Això ha suposat una feina molt enriquidora en poder abordar la feina des de diferents punts de vista.

Els objectius del curs han estat:

  • Dotar les persones assistents de ferramentes bàsiques per a latenció especialitzada a víctimes de violència de gènere des de linici de la Ruta Crítica.
  • Apropar i conèixer les necessitats de les dones víctimes de violència de gènere en el procés de sortida d'una situació de violència de gènere per adequar-hi les intervencions.
  • Aportar les claus, els instruments i les eines que possibiliten l'acompanyament i el seguiment eficaç a víctimes de violència de gènere.

Aquesta acció s'ha finançat a través dels fons assignats a l'Ajuntament de Teulada des del Ministeri de Igualtat i la Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *