Societat

Teulada Moraira i el Poble Nou de Benitatxell avancen al Pacte Social promogut per Hidraqua

La finalitat és establir un model de gestió de l'aigua que doni suport sobretot a les persones vulnerables i que contribueixi a la transició ecològica
Assistents a la segona taula de treball / Ajuntament de Teulada

L'empresa gestora del servei d'aigua potable als municipis de Teulada Moraira i El Poble Nou de Benitatxell ha celebrat una nova taula de treball del Pacte Social per establir un model de gestió de l'aigua que doni suport a totes les persones, especialment a les més vulnerables, i que contribueixi a la transició ecològica. Una iniciativa recolzada pels ajuntaments i en què participa activament el teixit social i empresarial d'aquestes localitats.

A la primera taula de treball, que va tenir lloc al mes de maig, es va presentar quin era l'objectiu d'aquesta iniciativa i es van abordar algunes accions en què s'estan treballant en aquests moments, vinculades a la contribució social de Hidraqua als dos municipis.

La segona taula de treball, que s'ha celebrat aquesta setmana, posa el focus en la necessitat de treballar en noves línies de comunicació que permetin a la companyia arribar a tots els clients, sense excepció. "Teulada Moraira i Benitatxell compten amb dos col·lectius com és l'estranger i el de gent gran que suposen un percentatge alt de la població total d'aquests municipis, per això és indispensable posar focus en aquests col·lectius i en l'atenció que se'ls ofereix" , s'ha subratllat durant la taula.

Des de la companyia gestora del cicle integral de l'aigua s'ha destacat que Hidraqua compta amb el Programa CONTIGO, una iniciativa centrada a garantir que tots els clients, sense excepció, puguin accedir als serveis de la companyia i, sobretot, assegurar una bona atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, amb lobjectiu didentificar les barreres digitals, de comprensió, daccessibilitat o econòmiques. “La nostra estratègia empresarial està centrada sempre en la millora contínua, per això aquestes taules de treball ens ajuden a seguir avançant en la implantació de noves mesures per millorar la nostra operativa, compromís amb la societat i proximitat amb la comunitat en què prestem servei ”.

A aquesta nova trobada, que s'ha celebrat de nou al Auditori Teulada Moraira hi han assistit Susane Ruth Katzgrau, regidora de l'Agenda 2030 de l'Ajuntament de Teulada; Isabel Garrido, regidora de Nucli urbà i zona Rural, Serveis Socials, Salut i Diversitat Funcional, i Majors de l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell. A més, representants d'altres entitats d'aquests municipis com ara Creu Roja, Càritas i Auditori de Teulada/Moraira. La iniciativa està coordinada per Ciriaco Clemente, gerent d'Hidraqua a la zona i Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat d'Hidraqua.

Per part seva, la regidora de l'Agenda 2030 de l'Ajuntament de Teulada, Susanne Katzgrau, ha posat èmfasi en “la importància de millorar sempre els nostres serveis, prestant especial atenció als sectors que més ho necessiten i projectant polítiques de desenvolupament per a les nostres generacions futures ”.

La finalitat última d'aquestes taules de treball és recollir iniciatives alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, marcats dins l'agenda 2030 i dissenyar un pla d'acció, centrat en propostes locals, per contribuir a través de la gestió de l'aigua al disseny d'accions que afavoreixin la sostenibilitat i el benestar de la ciutadania i els municipis de Teulada Moraira i Benitatxell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *