Societat

Teulada Moraira presenta el Pla Jove per planificar les activitats dels joves

Aquest pla permet fer una previsió del pressupost pluriennal i destinar-lo a les necessitats reals dels joves del municipi
Cartell de la presentació del Pla Jove / Ajuntament de Teulada

Des de la regidoria de Joventut del Ajuntament de Teulada s'ha elaborat el Pla Jove, el primer projecte destinat exclusivament als joves de Teulada Moraira. Una iniciativa que compta amb el suport de l'IVAJ i que té com a objectiu donar viabilitat, planificar i canalitzar totes les activitats i programes del departament, permetent fer una previsió del pressupost pluriennal i destinar-lo a les necessitats reals dels joves.

Per això, des del departament s'han realitzat diversos diagnòstics per a la redacció detallada del document, comptant amb un tècnic especialista en la matèria i el servei d'una empresa especialitzada en investigació social.

La primera fase de diagnòstic es va iniciar amb la realització de més de 350 enquestes a joves entre 12 i 30 anys. Posteriorment, es van entrevistar 12 persones els coneixements de les quals han estat clau, atesa la seva implicació i experiència personal en l'àmbit juvenil a nivell local (docents, sanitaris, polítics, policies, joves actius en associacions del municipi, etc.).

El segon pas d'aquest projecte ha estat el 'procés participat'. Després d'haver recollit informació sobre les necessitats, es va convocar tota la població juvenil per participar al primer Fòrum Jove de Teulada Moraira. Aquest espai consistia a debatre diferents idees i convertir-les en propostes desenvolupables, analitzant-ne la viabilitat amb el personal tècnic i polític de l'Ajuntament de Teulada.

Les propostes finalment seleccionades són les que han donat forma al document oficial Pla Jove Teulada Moraira. Així doncs, servint això com a base, les activitats que es van desenvolupant al municipi comporten una anàlisi i una avaluació contínua per comprovar-ne l'eficàcia i realitzar les millores necessàries.

El Pla Jove és un document viu que s'adapta a la joventut de Teulada Moraira. Amb aquest projecte portarem un seguiment continuat en el temps, sempre cercant la comunicació bidireccional amb els nostres joves. És un mètode de treball que ens permet adaptar nous projectes a la realitat de les vostres necessitats”, ha assenyalat la regidora de Joventut, Verónica Martínez.

Cal assenyalar que la presentació oficial d'aquest pla estarà oberta al públic el proper divendres, 17 de juny, a l'Edifici Espai La Senieta de Moraira, de 17:30h a 19:00h. L´edil ha volgut aprofitar l´ocasió per a “animar tota la població a participar en la presentació del projecte, ja que és un assumpte d'interès general del qual tots formem part”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *