Medi ambient

Teulada Moraira protegeix el fons marí amb 22 boies ecològiques

Compleix amb el requeriment de diversos sectors de la societat, fomentant el fondeig responsable i protegint els camps de posidònia oceànica
Les noves boies ecològiques instal·lades davant de la platja del Portet / Ajuntament de Teulada

El Ajuntament de Teulada ha instal·lat 22 noves boies ecològiques a la platja del Portet de Moraira. D'aquesta manera, es compleix amb el requeriment de diversos sectors de la societat, fomentant el fondeig responsable i protegint els camps de posidònia oceànica.

Segons l'estudi de compatibilitat d'estratègies marines, realitzat per la Universitat d'Alacant, aquesta iniciativa suposa un menor impacte a les praderies de posidònia, ja que es redueix “la intensitat i l'àrea d'influència de les pressions antropogèniques significatives sobre els hàbitats que són clau per assegurar els serveis i funcions del medi marí”.

Així, doncs, l'objectiu d'aquest projecte és “evitar/reduir els efectes directes i indirectes dels dragatges sobre els hàbitats bentònics vulnerables; i evitar els efectes adversos de lexplotació de recursos marins no renovables sobre els hàbitats biogènics i/o protegits”.

Cal assenyalar que la Associació de Turisme Nàutic de la Marina Alta (ATNMA) va ser un dels actors principals a l'hora de consensuar i donar suport al decret autonòmic per a la protecció de la posidònia, i es va posicionar a favor de la instal·lació de boies ecològiques a tots els municipis costaners, entre ells Teulada Moraira.

El regidor de Medi Ambient i Platges, Luis Caballero, ha volgut apel·lar a la responsabilitat social, “promovent així una actitud respectuosa amb el nostre medi natural i tractant de no deixar empremta per on passem”.

“Aquesta és una mesura que beneficia més que perjudica el conjunt de la societat. Amb les boies ecològiques augmentem l'oferta de fondejos responsables a les zones on és habitual l'amarratge d'embarcacions durant el període estival, alhora que contribuïm a preservar la reserva natural de posidònia oceànica de les nostres platges”, ha assenyalat Caballero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *