Medi ambient

Xàbia activa la campanya estival de vigilància forestal

A més, queden precintats des d'avui també les barbacoes i paellers de l'àrea recreativa del Parc de Pinosol fins a finals de setembre
Voluntaris de Protecció Civil fent la vigilància forestal / Ajuntament de Xàbia

El departament de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències activa avui, 1 de juny, la campanya estival de vigilància forestal. Un servei preventiu que reforça els mitjans proporcionats pel Consorci Provincial de Bombers i que permet una resposta ràpida en cas de foc.

El regidor de Seguretat, Juan Ortolá, ha detallat que l'operatiu s'organitza en dos torns, de matí i de vesprada, i estarà a càrrec de Protecció Civil, que disposarà de 2 vehicles motobomba. L'equip base és de 8 voluntaris al dia, que es podrà ampliar els dies de preemergència nivell 3 (risc extrem). La campanya es mantindrà els propers mesos i fins al 12 d'octubre.

La vigilància es farà des de punts estratègics i amb bona visibilitat de tot el terme municipal. A més, es treballarà de forma coordinada amb els Ajuntaments de Dénia, Gata i Jesús Pobre a la vigilància del Montgó.

Ortolá ha aprofitat per recordar que, amb l'inici de l'estiu meteorològic, queden precintats des d'avui també les barbacoes i els paellers de l'àrea recreativa del Parc de Pinosol fins a final de setembre.

L'edil ha demanat a la ciutadania que extremi les precaucions durant els propers mesos a l'hora de realitzar activitats que puguin suposar un risc d'incendi i ha recordat que la seva col·laboració també és important per reaccionar amb més rapidesa. Per això, si una persona veu foc ha d'avisar de manera urgent el 112.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *