Mar i Platges

Xàbia acusa la Diputació d'Alacant de fer cas omís a les peticions

L'Ajuntament reitera la petició d'actuar a la carretera de la Cala Portitxol per evitar l'aglomeració de vehicles estacionats
Accés restringit per a vehicles a la cala de la Granadella / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia acusa la Diputació d'Alacant de fer cas omís a les peticions que el consistori ha reiterat des del mes d'octubre passat sobre la necessitat d'actuar per tallar l'aglomeració de vehicles estacionats a la carretera del Portitxol.

Després de la delicada situació viscuda els estius passats, els tècnics municipals i la Policia Local van recomanar la instal·lació de tanques o altres elements de protecció al llarg d'un quilòmetre i mig aproximadament, per evitar l'estacionament de vehicles a les voreres de la carretera CV- 742, que dóna accés a la Cala Portitxol.

Després de diversos escrits i reunions, l?equip de govern de Xàbia assegura que la Diputació va mostrar predisposició a atendre aquesta demanda. Tot i això, després de mig any d'haver-se sol·licitat, l'Ajuntament acusa el govern provincial d'obviar els arguments policials i resoldre que amb la col·locació de vuit senyals verticals de prohibició de estacionament n'hi havia prou per solucionar el problema.

Com a resposta, al plenari de maig, l'Ajuntament de Xàbia va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals una moció que, novament, insistia en la urgència d'adoptar mesures dissuasòries eficaces tant per a la seguretat viària com per garantir l'accés dels vehicles cas d'emergència.

A pocs dies de començar la temporada estival i amb la previsió de possibles aglomeracions en aquest vial, el consistori afirma que la Diputació d'Alacant segueix sense donar solució a aquesta problemàtica i ara s'excusa en terminis administratius que podrien endarrerir l'adopció de mesures fins a passar l'estiu. De fet, segons l'Ajuntament de Xàbia, la resposta a la petició unànime de ple ha estat un escrit “tipus” en què es limita a repassar normativa administrativa ia justificar que té tres mesos per estudiar la petició.

L'alcalde, José Chulvi, ha mostrat la seva preocupació per les conseqüències en la seguretat que té aquesta manca d'interès, a assumir les seves competències a la carretera CV-742 i ha lamentat que ni la part tècnica ni la política atengui una demanda que està perfectament justificada .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *