Societat

Xàbia organitza una desfilada de l'Orgull LGTBI el 2 de juliol

Aquesta cercavila servirà per recuperar la reivindicació de la diversitat com un valor i dels espais públics després de la pandèmia
Roda de premsa d'Igualtat / Ajuntament de Xàbia

Xàbia es mostra orgullosament diversa i el proper dissabte 2 de juliol celebrarà un cercavila festiu per demostrar-ho. És una de les mesures per visibilitzar les diferents maneres de voler i una de les accions que proposen els participants al qüestionari realitzat a través de xarxes socials des de Xàbia Diversa (l'espai municipal d'atenció a la diversitat sexual i de gènere) sobre la realitat LGTBI a Xàbia i la llibertat amb què es viu la identitat sexual al municipi.

La regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, ha animat totes les persones a sumar-se a aquesta marxa festiva (sortirà a les 20 hores des de la Plaça de la Constitució) i també a l'acte institucional que se celebra a l'ajuntament el dimarts 28 de juny a les 12 hores.

Villaverde ha assenyalat que aquesta cercavila servirà per recuperar la reivindicació de la diversitat com un valor i dels espais públics després de la pandèmia. També ha posat en valor el gran treball que realitzen Carmen Ivars i Teresa de la Cruz a l'espai d'atenció a la diversitat, un servei que està als dos centres de secundària i que durant la pandèmia va fer el salt a les xarxes per poder seguir al costat dels qui necessiten suport o assessorament en matèria de sexualitat o gènere.

En aquests mesos Xàbia Diversa ha aprofitat per prémer l'opinió sobre l'expressió de la sexualitat a la població amb un qüestionari en línia. Est va ser completat per 372 persones, la majoria joves de fins a 25 anys (el 60%).

Segons han destacat des de Xàbia Diversa, aquesta enquesta deixa clar que l'àmplia majoria (el 85%) pensa que la sexualitat segueix amagant-se per por de la reacció dels altres i que els instituts continuen sent un espai hostil per sortir de l'armari.

Qüestionari Xàbia Diversa 2022.docx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *