Cultura

Arrenca el Festival Àgora Actual Percussió a Xàbia

El certamen, que es dedica al gran compositor Iannis Xenaki, protagonitza l'agenda cultural d'aquesta setmana a la localitat El certamen se
Cartell del festival / Ajuntament de Xàbia

El Festival Àgora Actual Percussió dóna el tret de sortida a la cinquena edició aquest dimarts, 5 de juliol. El certamen que se celebra a Xàbia girarà al voltant de la figura de Iannis Xenakis, músic aclamat per ser un dels grans compositors de la música del segle XX i al qual aquest any se li brinda un reconeixement al centenari del seu naixement.

Des de dimarts fins dissabte cada nit hi haurà un concert, tots d'entrada gratuïta, a la pista esportiva del CEIP Port (amb entrada per l'Avinguda dels Furs). Dimarts 5 de juliol a les 22:30 hores obre el festival Neopercusión & Projecte SoXXI, amb obres de Xenakis i Pérez. Dimecres i dijous es podrà gaudir a les 20.30 hores de Neopercussió i Projecte SoXXI, respectivament. Divendres, a les 20.30 hores, compartiran escenari Jorge Motos, Sisco Aparici, Fco. Santiago, Alejandro Fenollosa, mentre que dissabte a les 22.30 hores tancarà el certamen el Synergein Project.

El Festival, organitzat des de la regidoria de Cultura i que compta amb el patrocini de l'Institut Valencià de Cultura i l'INAEM, té com a complement formatiu l'European Meeting of Contemporary Percussion, un fòrum d'aprenentatge i debat pel qual han passat alguns dels intèrprets principals, compositors i ensembles de percussió nacionals i de països com França, Regne Unit, Noruega, Alemanya, EUA, Itàlia, Austràlia, Mèxic, Xina, Portugal, Suïssa, entre d'altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *