Medi ambient

Arriba a Teulada Moraira 'Reciclar per a ConserMar', la campanya de reciclatge de Conselleria

Durant el matí de dissabte, l'equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s'acostin a l'estand situat a la platja de l'Ampolla
Cartell de la jornada / Ajuntament de Teulada

Aquest 9 de juliol l'equip de Reciclar per a ConserMar s'instal·larà a Teulada Moraira, concretament a la platja de l'Ampolla, per tal de conscienciar els ciutadans sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges.

Es tracta d´una campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Conselleria d´Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes, en col·laboració amb 20 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana.

Durant tot el matí l'equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s'acostin al estand situat al passeig marítim a l'alçada de la Platja de l'Ampolla. L'objectiu és informar i fomentar la recollida selectiva de residus d'envasos generats a l'entorn de les platges (llaunes, brics, envàs de plàstic), a més de cridar l'atenció per frenar les escombraries, és a dir, l'abandonament dels residus a les platges i altres entorns naturals (littering).

A més, l'equip resoldrà els dubtes sobre on i com cal dipositar un determinat residu, fent possible el reciclatge posterior. Aquestes accions in situ permeten arribar al màxim nombre possible de veïns i conscienciar-los de la importància de reciclar en qualsevol situació i lloc.

La iniciativa persegueix la interacció “cara a cara” amb els ciutadans i reforçar la importància de la separació domèstica i fora de la llar per afavorir el reciclatge. Amb tot això, s'ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a leconomia circular dels envasos.

En definitiva, es tracta d'implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l'ús i el gaudi del qual està basat a més bona part el nostre desenvolupament econòmic.

El regidor de Medi ambient, Luis Caballero, ha assenyalat que “aquesta iniciativa ens ajuda a conscienciar-nos sobre la importància del reciclatge, una eina bàsica i vital per a la protecció del medi tan meravellós que tenim i que tant ens aporta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *