Serveis Públics

Benissa augmenta el control contra els abocaments il·legals i sancionarà amb fins a 1.500 euros els infractors

La Policia Local reforça la vigilància als punts més conflictius del terme municipal per evitar els abocaments il·legals

A Benissa mantenen una guerra sense caserna contra els abocaments il·legals. L'Ajuntament sanciona als infractors amb multes de fins a 1.500 euros. I és que vist que les campanyes de conscienciació no són suficients, l'executiu ha posat en marxa un operatiu especial amb què s'augmenta el control davant dels abocaments il·legals i es toca la butxaca dels que infringeixen les normes.

Fonts municipals expliquen que el departament de Seguretat Ciutadana ha rebut la indicació per part de l'alcalde, Arturo Poquet, d'endurir les tasques de vigilància als punts calents d'abocaments il·legals del municipi. Zona costanera i partides rurals.

L'alcalde incideix que després de diverses accions comunicatives i campanyes de conscienciació sobre la necessitat de contribuir entre tots els ciutadans i ciutadanes del municipi a mantenir nets els carrers de Benissa, i atesa la manca d'efectivitat d'aquestes accions, s'ha decidit posar, a diversos equips de la Policia Local, a treballar amb l'objectiu de redoblar els esforços i sancionar totes aquelles persones que no respecten els espais públics, ni les normes bàsiques de convivència, prenent els carrers de Benissa com a abocador particular.

Les sancions a aplicar estan tipificades a l'ordenança municipal de convivència ciutadana com a greus, i poden oscil·lar entre els 750 i els 1.500 euros. Quantitats que, si bé és cert, es poden veure minorades al llarg del procediment sancionador, tenen un caràcter dissuasiu sobre gran part de la població.

Aquesta acció específica, que s'ha treballat de manera conjunta entre la direcció tècnica de la mercantil Benissa Impuls i la Policia Local, es prolongarà fins a finals de tardor a principis de l'hivern, data prevista per l'equip de govern per dur a terme una reunió avaluadora que permeti valorar-ne l'èxit.

De moment, segons confirma l?alcalde, ja s?han imposat un total de 10 sancions. Les multes es cobraran a través de SUMA.

Cambres Videovigilància

A més, segons afirma Poquet, previsiblement abans que s'acabi l'any, Benissa comptarà amb càmeres de videovigilància, que permetran a l'ajuntament aplicar sancions sense necessitat de la presència física d'efectius de la Policia Local. Un projecte polític del qual s'està encarregant personalment el regidor de Modernització, Jorge Ivars, i que objectivament permetrà un estalvi de costos significatiu per al consistori en l'àmbit concret de la seguretat ciutadana, segons indiquen fonts municipals.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *