Serveis Públics

Calp obre al públic el renovat Parc de la Vallesa que pretén convertir-se en una icona del municipi

L?actuació, dissenyada per l?empresa gallega Galopín, ha suposat una inversió de gairebé 300.000 euros subvencionada per la Diputació
Un dels elements projectats al Parc de la Vallesa / Ajuntament de Calp.

Demà, dijous 14 de juliol, s'obre al públic el remodelat Parc de la Vallesa, a Calp. Així ho ha anunciat la mateixa alcaldessa de la localitat, Ana Sala, en una trobada amb els mitjans de comunicació. Aquest és un projecte amb el qual es pretén potenciar els espais daquesta zona mitjançant la instal·lació de mòduls de joc i espais per a leducació ambiental amb la creació de zones enjardinades.

La inauguració, prevista per a les 19.30 hores, comptarà amb una animació a càrrec de La Fam Teatre des del recinte de l'Església de la Mercè fins al mateix parc de la Vallesa. La realització del projecte d'obra del Parc de la Vallesa ha estat finançat a través d'una subvenció de la Diputació Provincial a través del Pla +prop 2020 i ha suposat una inversió de gairebé 300.000 euros.

L'acte inaugural servirà per obrir al públic una renovada àrea recreativa, de caràcter singular i únic, amb un disseny innovador i integrat a l'entorn.

Objectius del Projecte

Recordeu que el projecte preveia dues zones enjardinades que permetin separar físicament els espais sense crear una barrera visual i alhora contribuir a l'augment de la biodiversitat creant punts per a l'educació ambiental.

A la part nord es dóna continuïtat al carril bici, s'hi integren contenidors i s'han renovat lluminàries. Es manté la zona de barbacoes diferenciada de la resta amb un element de rocalla que serveix de barrera subtil i que integra espècies autòctones.

I potser el més cridaner, és la instal·lació d'un element constructiu de fusta dissenyat especialment per a aquest espai empresa gallega Galopín consistent en un laberint de fusta articulat sobre cinc àgores amb elements de joc i mobiliari. Es tracta de un element icònic, accessible i inclusiu que estarà envoltat de vegetació.

Recordeu que el parc de la Vallesa de Calp és una de les àrees recreatives més populars del municipi, la seva obertura data de finals dels 90 per això calia una remodelació que permeti potenciar els espais d'aquesta zona verda.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *