Sanitat

Calp reclama a la Conselleria una solució a un servei d'ambulàncies deficitari

Reiteren la petició perquè s'amplia el servei d'ambulàncies en funció de la població real de Calp i reclamen els diners desemborsats
Ambulància. / Ràdio Litoral

L'equip de govern de Calp, -PP i C's-, amb el suport de Compromís, ha presentat des de l'Ajuntament i davant la Conselleria de Sanitat dues reclamacions, prèvies a la via judicial, en què demana una solució a la prestació del servei d'ambulància a la localitat, assumida pel Consistori malgrat no tenir competència per a això, així com el cost suportat per les arques municipals en aquest concepte en els darrers quatre anys, que ascendeix a 1.288.000 euros.

L'Ajuntament ha pres aquesta decisió davant la manca de mesures per part de la Conselleria per “oferir un servei de transport sanitari digne que atengui les necessitats reals de la població” segons ha destacat l'alcaldessa, Ana Sala. La munícipe incideix en l'afartament existent a l'ajuntament davant d'una situació que ve de lluny.

En la reclamació, l'Ajuntament proposa a la Conselleria, tres possibles solucions, d'una banda, l'ampliació del servei amb més dotació de mitjans, que seria prestat per la institució autonòmica que és la que té competències en aquesta matèria; en segon lloc, es planteja que es delegue la competència a l'Ajuntament de Calp amb la consegüent compensació econòmica i en tercer lloc, es proposa subscriure un conveni interadministratiu de cooperació perquè presti el servei l'Ajuntament, amb un informe previ favorable de no duplicitat que seria també compensat econòmicament per la Generalitat via subvenció directa.

Fa anys que el Consistori contracta un servei d'ambulàncies propi que complementi la dotació de la Conselleria de Sanitat amb el consegüent cost per a l'erari públic. Però tant el Consell Jurídic Consultiu com la Intervenció Municipal qüestionen la possibilitat legal que el Consistori aporti recursos per prestar un servei per al qual no té competència.

Encara que la veritat és que hi ha una necessitat real, que cal cobrir per la salut de la població i per salvaguardar la vida de tots els ciutadans que es trobin a Calp, estiguin censats o no. L´alcaldessa remarca que els criteris que s´utilitzen per part de la Conselleria no s´adeqüen a la realitat demogràfica del municipi.

Compromís se suma

La presentació d‟aquestes reclamacions ha comptat amb la col·laboració del grup municipal Compromís. El seu portaveu, Ximo Perles, recorda que la coalició sempre ha votat a favor de les factures per pagar aquest servei, tot i elevar-se amb objeccions a ple, perquè considera que aquest és un servei bàsic. I afegeix que està disposat a promoure una reclamació contra la conselleria, encara que Compromís formi part del govern autonòmic.

Perles remarca que hi ha qüestions que han d'estar per sobre dels interessos partidistes. I dóna un toc d?atenció al PP, després d?intentar polititzar un altre tipus d?actes. L'edil valencianista critica els populars per pretendre apropiar-se de l'homenatge d'una víctima del terrorisme.

Per a Perles, parlar del servei d'ambulàncies és parlar que la gent no mori pel carrer, i és per això que des de Compromís per Calp estan decidits, indica el portaveu, a fer tot el que estigui al seu abast per garantir el funcionament correcte del servei per als veïns i turistes. L´edil insisteix que la situació de Calp és la mateixa que la d´altres municipis costaners i que la Conselleria ha de donar una solució a aquest problema que és molt seriós. Perles coincideix amb l'alcaldessa que la xifra de població en què es basa la Conselleria no és, ni de lluny, la real.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *