Urbanisme

Calp rubrica un conveni urbanístic que possibilitarà la construcció d'un hotel, pàrquing i edifici multiusos

Un complex immobiliari ubicat als voltants de Las Salinas que urbanitzarà una parcel·la d´uns 6.000m2 procedent d´una permuta
Moment de la signatura del conveni urbanístic. / Ajuntament de Calp

L'Ajuntament de Calp ha signat un conveni que permetrà compatibilitzar l'ús públic i privat en una parcel·la dotacional i que en promou un complex immobiliari, als voltants de Les Salines, compost per cinc finques, sobre una superfície de 5.900m2, on es podrà edificar un hotel, aparcament en dues plantes, una plaça pública i equipament dotacional. En aquesta darrera finca, l'Ajuntament pretén promoure la construcció d'un centre multiusos, amb dos mòduls, que es pogués convertir, un d'ells, en un centre sanitari, ja sigui centre de salut o centre d'especialitats. Una actuació urbanística de gran importància, segons el regidor de Territori, Juan Manuel del Pino.

La parcel·la en qüestió, aquests gairebé 6.000 m2, procedeix d'una permuta realitzada l'any 2003. Una operació que va suposar el canvi per part de l'Ajuntament d'una parcel·la a Banys de la Reina per aquesta ubicada al Pla Parcial número 2, al carrer Teulada. Aquest sòl és actualment propietat de la mercantil Land Company 2020 SL i al seu dia la seva expropiació es va valorar més de 7 milions d'euros.

Per tal d'evitar-ne l'expropiació i la despesa que això comportaria, l'Ajuntament assessorat per l'urbanista Gerardo Roger, va formular una modificació del Pla General per permetre una actuació de dotació en règim de complex immobiliari integrat pels usos de domini públic i domini privat . D'aquesta manera es planteja descartar l'expropiació i compatibilitzar el dotacional públic i l'ús lucratiu privat.

2023 Inici d'Obres

Seguint amb el procés, segons explica Juan Manuel del Pino, després de la signatura del conveni, s'estan abordant les condicions amb què s'executarà el complex urbanístic. L'empresa presentarà en el termini de tres mesos la memòria del projecte. Una actuació urbanística que podria començar a principis del 2023. L'objectiu de l'Ajuntament és que les obres arrenquin per les actuacions públiques, com la plaça, el pàrquing o l'edifici multiusos. Intervencions valorades en uns 3 milions d'euros.

Fonts municipals remarquen que, amb aquesta nova operació urbanística, que permet compatibilitzar l'ús públic i privat, s'ofereix una solució a un conflicte urbanístic que podria haver tingut un cost elevat per a les arques municipals. El regidor de Territori destaca que finalment s'ha arribat una solució que permetrà dur a terme el desenvolupament d'aquest complex immobiliari, que s'ha convertit en tot un exemple.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *