Sanitat

El DSD és el tercer amb la incidència més baixa per COVID19, encara que l'estimació és que els contagis pugin

Els que van resultar contagiats per COVID19 entre el desembre i el gener haurien de rebre ara la seva dosi de record de la vacuna contra el virus
Hospital de Dénia. / Marina Salut

La COVID19 a la Marina Alta, està registrant una evolució favorable, així ho confirma el cap de Medicina Preventiva, el Dr. Antonio Valdivia. La Marina Alta està en una xifra d'incidència més baixa que la resta de la Comunitat Valenciana. Segons les dades de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, basats en xifres de contagi de persones de més de 60 anys, la Comunitat, està en una incidència mitjana de 1.029 casos per 100.000 habitants, mentre que el Departament de Salut de Dénia -DSD- comptabilitza 615 casos en els darrers 14 dies. Mentre que la darrera setmana són 392 els casos positius.

El DSD és el tercer amb més baixa incidència i el segon amb la taxa d'hospitalització més baixa de tot el territori valencià. Divendres, hi havia 12 ingressats amb COVID19 a planta a l'Hospital de Dénia. Així ho apunta el responsable de Medicina Preventiva a la comarca, si bé també adverteix que l'estimació és que aquestes xifres vagin pujant lleugerament.

Amb aquest panorama, l'única cosa que recomana el Dr. Valdivia a la ciutadania, és que extremin les precaucions. Especialment les persones més vulnerables. El metge insisteix que la màscara i la vacunació són les mesures més efectives per fer front a possibles contagis pel virus.

VACUNACIÓ  

La darrera actualització sobre la població vacunada a la Marina Alta, xifra en un 82% les persones que han rebut la pauta completa. Pauta diferent segons l'edat i l'estat de salut de cada persona. Aquesta xifra correspon a un informe remés per la Conselleria al DSD fa uns 2 mesos. Xifra que s'acosta a la mitjana de la Comunitat Valenciana. L'ideal hauria estat superar el 90% d'immunitzats, indica el Dr. Valdivia, encara que com també apunta, no tota la gent que va ser citada va anar a punxar-se per diferents motius.

El metge explica que després de rebre aquest informe s'han continuat vacunant, de fet, aquells que van resultar contagiats per COVID19 en un dels últims pics de la pandèmia, entre el desembre i el febrer, haurien d'injectar-se una dosi de record ara, al juliol. Amb aquesta situació s'està reforçant la vacunació amb jornades addicionals, sempre amb cita prèvia.

VACUNACIÓ DE MENORS

Els menors de 12 anys, van rebre la vacuna durant el curs. Dues dosis injectades, en la majoria dels casos als centres educatius, o als centres de salut de referència. De moment, la Conselleria no ha marcat la línia a seguir per a aquest sector de la població, encara que com explica el Dr. Valdivia, es recomana injectar-se dosis de record a menors amb malalties que el coronavirus pugui agreujar la seva situació, o als nens i nenes que viatjaran a països on es requereix demostració d'una tercera dosi per entrar.

Tot esperant instruccions concretes el metge avança que s'està plantejant la possibilitat d'acoblar la campanya de vacunació contra la COVID 19, amb dosis de record, i la de la grip, cap al mes d'octubre o novembre.

Tot i així, cal, tenint en compte la incidència actual, ser prudents i responsables, especialment en espais tancats, en aglomeracions o amb persones vulnerables, on s'aconsella portar mascareta. Afortunadament el panorama ha canviat des que es vacuna la ciutadania, el nombre de casos greus a descendit radicalment i els hospitals ja no pateixen la saturació viscuda en els moments més durs de la pandèmia.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *