Societat

'El millor ho tenim a casa, Vall de Gallinera a KM 0'

L'Ajuntament de la Vall de Gallinera fomenta el consum de proximitat amb vídeos dels tres negocis més antics de la localitat
El forner de Benissivà deixa pa i altres productes a la porta d'un veí / Ajuntament de la Vall de Gallinera

El millor ho tenim a casa, Vall de Gallinera a KM 0, així es denomina la nova campanya de foment del consum de proximitat iniciada pel Ajuntament de Vall de Gallinera. El Consistori Municipal ret un merescut homenatge a tots tres negocis i oficis de proximitat més antics del municipi i que perduren actualment:

El Forn d'Alfons de Benissivà, fundat al 1918.
La ramaderia Antonio Yeste Martinez, el Granaino, fundada al 1980.
La Botiga Carmen d'Alpatró, fundada el 1982.

En les darreres dècades, aquest territori s'ha vist empassat per un capitalisme devorador i un sistema de globalització que no mima els comerços de proximitat ni els oficis centenaris. Per sort, al entorn rural aquest tipus de negocis i oficis encara perduren i formen part de l'essència del poble, uns comerços que ofereixen un servei de qualitat i més humans encara.

A Vall de Gallinera aquest tipus de negocis són fonamentals per a la vida diària i per al desenvolupament comunitari. Uns negocis que no només fomenten la transacció econòmica sinó també la cohesió social d'un poble que en els temps que corren ha d'estar més unit per sobreviure davant del capital.

Des de l'Ajuntament de la Vall de Gallinera s'han realitzat tres audiovisuals que expliquen les històries que s'amaguen darrere dels taulells i del pasturatge per les muntanyes, una manera d'acostar aquests oficis durs invisibilitzats en els temps que corren. Els audiovisuals es poden trobar al canal de YouTube de lAjuntament de Vall de Gallinera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *