Província

El pianista afrocubà Chucho Valdés i el tribut a Amy Winehouse protagonitzen el Xàbia Jazz 2022

El festival celebrarà la XXI edició del 6 al 8 d'agost sense contingència i amb entrades gratuïtes per popularitzar el jazz a la Marina Alta
El regidor i la tècnica de Cultura a la presentació del festival Xàbia Jazz / Ajuntament de Xàbia

El Xàbia Jazz supera la barrera de les vint edicions amb més força que mai. El veterà festival, un clàssic de les nits d'estiu a Xàbia, celebrarà la XXI edició del 6 al 8 d'agost. No hi ha una quota d'aforament, per la qual cosa no cal reservar seient ni cap tràmit, i l'entrada serà completament lliure.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha desgranat el cartell d'aquest any, que té com a màxim protagonista el pianista afrocubà Chucho Valdés, guanyador de 6 premis Grammys i altres 4 Grammys Llatins (entre ells el de millor disc de jazz 2022).

Valdés és la figura més influent de la història moderna del jazz afrocubà. Al llarg d'una carrera de més de 60 anys, tant al capdavant de les seves orquestres i com a solista, ha destil·lat elements de la tradició musical afrocubana, el jazz, la música clàssica i el rock en un estil intensament personal.

A Xàbia actuarà dissabte a la nit 6 d'agost en format quartet. El concert serà a les 22.30 hores a la plaça de la Constitució i l'entrada serà gratuïta. I és que, tal com ha explicat Moragues, igual que l'any passat, .

El festival tindrà el seu segon assalt diumenge a la nit amb una altra interessantíssima proposta; The Original Jazz Orquestra (OJO, del Taller de Músics de Catalunya) i la potent cantant Monique Makon oferiran Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya i que repassarà 12 dels temes més coneguts de la desapareguda intèrpret britànica.

Tancarà el certamen un concert totalment festiu la nit del dilluns 8, el de Le Dancing Pepa Swing Band, una banda valenciana especialitzada en la música novaiorquesa dels anys 20 i amb una energia que revoluciona les pistes de ball. A la primera edició de World Jam Le Dancing Pepa es va posicionar com una de les millors bandes de Swing Internacionals per això són diverses escoles de swing les que s'han interessat a assistir al concert a Xàbia per poder gaudir ballant.

La tècnica de Cultura, Pepa Roig, ha assenyalat que el festival del 2022 es presenta com a molt divertit, enèrgic i variat. Roig ha recordat que a les seves 21 edicions el Xàbia Jazz ha estat escenari d'importants solistes i els grans noms del circuit, així com de valors emergents que després s'han convertit en noms claus del jazz nacional, com Andrea Motis.

Roig ha apuntat que aquest certamen ha contribuït a popularitzar el gènere jazzístic a la comarca ia donar suport al jazz valencià, que sempre ha tingut un lloc al programa.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *