Cultura

El Poble Nou de Benitatxell segueix apostant per rescatar Les Pesqueres

El llibre 'Els pesquers de cingle a la Marina Alta' pretén contribuir a la memòria i la recuperació d'aquest art de pesca singular
Presentació del llibre al carrer Llebeig / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El llegat valuós de els pesquers i els encesers segueix rescatant-se i posant-se en valor a El Poble Nou de Benitatxell. Dimecres passat es va presentar en primícia al carrer Llebeig el llibre Les pesqueres de cingle a la Marina Alta, de Toni Barber, Ismael Guardiola i Miquel Almenara.

Hi van ser presents els autors de l'obra, l'alcalde, Miguel Ángel García, el regidor de Cultura i Patrimoni, Víctor Bisquert, i el fotògraf Jake Abbott, autor del llibre 'Nits de tinta' (coeditat per l'Ajuntament) que ha col·laborat aportant fotografies per il·lustrar més i millor el treball publicat.

L'Ajuntament ha col·laborat a l'edició del llibre amb una aportació de 4.000 euros mitjançant un conveni, que té per objecte la donació de 100 exemplars del llibre i el patrocini de la pàgina web divulgativa. A més, el Consistori disposarà d'assessorament i del consell dels autors en totes aquelles accions que estiguin relacionades amb el món de els pesquers.

Aquest estudi etnogràfic i històric riquíssim és el resultat d'anys de treball i investigació. És una obra de referència al voltant d'aquest llegat tan preuat que ens van deixar els nostres avantpassats.

Tal com van destacar l'alcalde i el regidor, amb la col·laboració de l'Ajuntament el que es pretén és contribuir a la memòria i la recuperació d'aquest art de pesca singular i, a més, posar en valor el treball dels autors. “Les pesqueres de cingle a la Marina Alta és una obra magna i pionera. Ha estat i és el treball referent que ha marcat camí a altres obres que han vingut després, com 'Nits de tinta', i que han ajudat a fer gran, més si és possible, aquesta preciosa herència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *