Societat

Els contenidors vermells solidaris de Càritas arribaran a Calp en un mes

Un projecte que promou la inserció laboral dels més vulnerables i aporta un nou ús solidari a la roba que rebutgem
Contenidors Vermells Solidaris / Càritas

En el termini d'un mes arribareu a Calp els contenidors vermells solidaris de Càritas, així ho ha anunciat des d'aquesta ONG religiosa, Andrés Ivars, director de Càritas Calp.

S'instal·laran uns 8 d'aquests contenidors, que serveixen no només per desfer-se de la roba que ja no volem, sinó que la seva finalitat va molt més enllà, perquè quan es diposita qualsevol peça tèxtil en un d'aquests contenidors vermells s'inicia un procés de reciclatge que serveix de formació i aprenentatge laboral per a persones amb escasses oportunitats d'accedir a una feina , ia més se li dóna un nou ús solidari a la roba que ja no fem servir.

I és que, com explica Ivars, aquest projecte que ja funciona a molts altres municipis, de diferents Diòcesis, té un doble objectiu, per una banda, serveix per generar ocupació per a persones que tenen dificultats per accedir al mercat laboral normalitzat. I de l'altra, donar cobertura a una necessitat bàsica que tenen moltes persones sense recursos, respectant el medi ambient i nodrint els robers parroquials de Càritas o les botigues solidàries.

Els contenidors vermells que arribaran a Calp s'instal·laran a llocs privats, però de fàcil accés per a tothom que vulgui contribuir en aquesta bona causa. Ivars avança que es col·locaran a les parròquies de la localitat, al Club de Tennis o al Centre de Galeries Aitana.

Prèviament a la posada en funcionament es convocarà una xerrada informativa per donar a coneix el seu funcionament i la important tasca social que aporta aquest projecte promogut des de Càritas.

Més Accions Solidàries

Des de Càritas Calp segueixen amb la seva tasca d'ajuda i suport a totes les persones que ho necessiten, a aquelles més vulnerables i que estan en risc d'exclusió social, intentant cobrir les necessitats bàsiques i acompanyant-les per involucrar-les en la societat. L'arribada massiva de refugiats des d'Ucraïna a la ciutat del Penyal els ha obligat a incrementar la seva activitat solidària sense oblidar la resta de famílies locals que continuen acudint a aquesta ONG.

En aquest sentit, Ivars recorda que la donació de roba, especialment per a nens, en una de les necessitats diàries a cobrir, per això des de Càritas s'hagin dirigit a l'Ajuntament de Calp ia les escoles del municipi perquè facin un ús solidari de la roba que s'acumulen a les escoles en acabar el curs, a causa d'oblits dels mateixos alumnes i famílies.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *