Cultura

La Biblioteca de Benitatxell, premi Maria Moliner per cinquè any consecutiu

Aquest guardó del Ministeri de Cultura i Esport reconeix les millors iniciatives d‟animació lectora de les biblioteques públiques d‟Espanya
Façana de la Biblioteca de Benitatxell / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

La Biblioteca de El Poble Nou de Benitatxell ha rebut el premi Maria Moliner a l'animació de la lectura per cinquè any consecutiu. Aquest guardó atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) reconeix les millors iniciatives d'animació lectora de les biblioteques públiques de municipis de menys de 50.000 habitants. Gràcies a aquest reconeixement, la biblioteca rebrà una subvenció de 2.777,77 euros per reinvertir-los en el fons bibliogràfic.

Entre els millors projectes escollits aquest 2022 hi ha el de la biblioteca poblera 'Arrels diverses' (Arrels diverses), que posa el focus a la poesia per donar-la a conèixer i apropar-la als usuaris i usuàries del centre de lectura.

Aquest projecte dóna visibilitat a les arrels i la història de Benitatxell, donant la importància i el protagonisme que es mereixen els seus avantpassats: els pesquers de cingle, un art de pesca de supervivència en els abruptes penya-segats; la Cova de les Bruixes, un jaciment que engloba totes les cultures que han passat pel municipi, des dels ibers fins als primers pobladors cristians, etc. I sempre, a totes les activitats, respectant, recalcant i reivindicant la igualtat i la diversitat.

La campanya d'aquest any forma part del projecte iniciat el 2019 'Llegir de la mà' (Llegir de la mà), el principal objectiu del qual és fomentar l'ús de la biblioteca des dels primers mesos de vida, creant un hàbit lector des de petits i fomentant les activitats en família.

Des de llavors, emmarcades en aquest projecte, s'han dut a terme activitats com els concursos 'Una mascota per a la Biblioteca', 'Un poble que escriu i viu' (microrelats), 'El Poble Nou en vers' (micorpoemes) o el ' Disseny Mural de la Biblioteca Municipal'. També contacontes i bebecontes, el cicle de xerrades per a famílies 'Educar en emocions' o la Bebeteca, una iniciativa que cada any atorga als nounats el carnet de la biblioteca per iniciar-los des del bressol al món de la lectura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *