Cultura

La corporació proposa tres noms per als premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia 2022

El Centre Artístic Musical, Esperanza Salvatierra i Pep Segarra han estat les tres propostes que s'hauran de ratificar al proper ple
Façana de l'Ajuntament de Xàbia / Ajuntament de Xàbia

La comissió informativa de Cultura ha acordat avui per unanimitat proposar els premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia.

Després d'una edició en què el reconeixement va tenir una dimensió nacional –el guardó va ser per a la Fundació Museu Sorolla- aquest any la distinció torna a allò local, posant l'accent a les entitats i persones del municipi que han contribuït a la millora social, cultural i associativa.

D'una banda es proposa al Centre Artístic Musical de Xàbia, una associació cultural amb més de mig segle d'antiguitat, que destaca per la seva presència a la vida social, festiva i cultural de Xàbia a més de per la seva funció educativa, de difusió de la música i de cohesió social.

A nivell individual es vol reconèixer a títol pòstum a Esperança Salvatierra Codina, professora durant diverses dècades de l'IES Antoni Llidó i amb un important bagatge a l'associacionisme local en entitats com les Mestresses de Casa, Creu Roja o Amics de Thiviers. Salvatierra també va formar part activa de l'Escola de Teatre, del grup de Teatre Garum i va ser una apassionada de la gastronomia local, sobre la qual va fer diverses publicacions, contribuint així a la pervivència de receptes i costumaris.

També es proposa pel 9 d'octubre a Pep Segarra Marí, un dels promotors del club de Basket Joventut Xàbia i defensor de la importància de l'esport com a eina de salut i socialització. Segarra sempre ha demostrat fermes conviccions a nivell mediambiental, sent un dels percussors dels moviments ecologistes de la comarca i, en la seva condició de regidor de l'Ajuntament als anys 90, fent els primers passos per posar en valor el patrimoni natural, per exemple , amb la creació de la xarxa de miradors. També ha estat un gran col·laborador del municipi a nivell cultural, realitzant donacions del seu llegat familiar (els oncles van ser els germans artistes Segarra Llamas) per enriquir els fons museístics i patrimonials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *