Sanitat

La falta de metges deixa Benissa sense Consultori Auxiliar d'Estiu a la Fustera

Malestar a l'Executiu local per aquesta decisió unilateral i davant la qual l'alcalde demana explicacions a Marina Salud ia la Conselleria
Consultori Auxiliar de la Fustera. Costa de Benissa / Ajuntament de Benissa.

Els advertiments del Sindicat de Metges davant la manca de facultatius en atenció primària del Departament de Salut de Dénia, DSD, ha deixat una de les seves primeres conseqüències. Benissa s'ha quedat sense consultori mèdic d'estiu a la Fustera. Així ho ha confirmat l'alcalde de la localitat, Arturo Poquet, alhora que mostrava el seu malestar per aquesta situació.

Una notícia que ha estat rebuda pel govern municipal «amb sorpresa i estupor» ja que fa només uns mesos va arribar a l'Ajuntament una comunicació en sentit contrari, on s'indicava que el consultori mèdic estival romandria obert des de l'1 de juliol fins al 31 d'agost. Només un dia abans de la data marcada, des de la gerència de l'empresa concessionària, Marina Salut, s'ha notificat el canvi de plans. Amb poc, o res, de temps de marge, l'alcalde, ha intentat posar-se en contacte amb la Conselleria de Sanitat, per resoldre la situació. De moment, el consultori auxiliar no pot prestar els seus serveis. No hi ha metges.

Segons ha remarcat el mateix alcalde, aquest és un servei essencial per a la població, i la seva suspensió suposa deixar més de 5.000 persones, entre veïns, turistes i visitants, sense una atenció sanitària de manera directa mitjançant aquest Consultori Auxiliar d'Estiu, que s'ubicava des de fa uns anys a les instal·lacions municipals de La Fustera. Un consultori que va iniciar els seus serveis l'estiu del 2019 i que atesa la necessitat, fins i tot l'Ajuntament plantejo a la concessionària, la possibilitat d'ampliar l'atenció assistencial que es prestava a més de l'any. I és que cal tenir en compte la distància que separa les urbanitzacions de la zona costanera de Benissa, on al llarg de l'any continuen vivint molts veïns, del Centre de Salut de la localitat, que s'ubica al nucli urbà.

Demanen Explicacions

Aquesta situació ha creat malestar a l'executiu local, que denuncia la manca de previsió i les formes en què s'ha endut aquesta actuació. L'alcalde demana explicacions tant a l'empresa concessionària com a la conselleria. De fet amb caràcter d'urgència, l'àrea d'Alcaldia del consistori ha intentat posar-se en contacte amb responsables polítics de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, encapçalada des de fa poc més d'un mes per Miguel Mínguez, amb la pretensió d'exigir-ne una explicació raonable daquesta manera dactuar i aclarir el que ha motivat el cessament unilateral del servei.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *