Medi ambient

La MACMA amplia el wikiloc amb més de 57 noves rutes urbanes per pobles de la Marina Alta

La intenció és donar a conèixer el patrimoni cultural existent de la comarca i gaudir-ne coneixent la història

La MACMA, a través de la seva àrea de treball de patrimoni i cultura, presenta les noves rutes urbanes que discorren per tots els pobles de la Marina Alta amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni cultural existent i reivindicar un perfil de visitant que en pugui gaudir descobrint la història i la cultura de la comarca.

La tècnica de patrimoni i cultura de l'entitat, Nuria Gómez Bolufer, ha destacat que algunes d'aquestes rutes ja estaven creades pels diferents ajuntaments, però d'altres les hem dissenyat des de la MACMA per donar a conèixer el principal patrimoni cultural de cada poble de la Marina Alta». A més, ha continuat explicat la tècnica, «ens resulta fonamental reivindicar un perfil de visitant que cerco aquest tipus d'experiències, més enllà del sol i la platja habitual».

La campanya de difusió i promoció d'aquestes noves rutes urbanes està recolzada per la recentment estrenada àrea d'esports, ja que les característiques de les passejades que ara s'estrenen al wikiloc comarcal de la MACMA, permeten fer caminades saludables per practicar, habitualment, per la població de la Marina Alta, amb una clara intenció de promoure hàbits saludables per a tots els públics.

Les passejades inclouen diferents propostes per a tots els gustos i condicions físiques. Així doncs, podrem trobar des de passejades fins a 13 km per visitar els riuraus de Pedreguer, per exemple, fins a 330 metres de passeig per les cases senyorials del Ràfol d'Almúnia. A més, totes les rutes discorren, bé per cascos urbans, o bé per camins agrícoles asfaltats, garantint així la seva accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o famílies amb nens petits i carros.

Entre l'equip tècnic de cultura i esports s'ha dissenyat un pla de comunicació pel qual cada setmana es faran recomanacions per fer les noves rutes urbanes del wikiloc i, així, anar descobrint racons i patrimoni de la Marina Alta mentre fem pràctiques saludables.

Des de la presidència de la Xarxa Esportiva de la Marina Alta, amb Mar Chesa al càrrec, s'ha valorat molt positivament la iniciativa, “per a la nova Xarxa Esportiva de la Marina Alta ens resulta fonamental realitzar i teixir projectes transversals a totes les àrees de la Mancomunitat i les rutes són perfectes a aquest sentit, perquè combinen territori, cultura i pràctiques saludables per a totes les edats. És un dels eixos a treballar dins del Pla estratègic d'esports de la Marina Alta que es va realitzar el 2021 i on ara comencem a treballar”.

Des de l'àrea d'esports, amb el nou tècnic, Rodrigo Cano Colino, al capdavant, s'ha volgut destacar que “a través de les Xarxes Socials també aprofitarem per educar sobre els beneficis de la pràctica habitual de caminar, ja que és un exercici de baix impacte que permet millorar la circulació, disminueix el risc de cardiopaties, augmenta la fortalesa òssia, redueix estrès, ansietat… millorem la nostra concentració i un llarg etcètera que anirem explicant-vos al llarg d'aquesta campanya”.

Per la seva banda, José Ramiro Pastor, president de la Mancomunitat, ha destacat la importància d'apostar per un visitant de proximitat, respectuós amb el medi ambient i la cultura dels nostres pobles i dels seus habitants. “En aquest sentit, des de les àrees de cultura i patrimoni i la d'esports, s'estan dissenyant uns vídeos didàctics que permetran, tant al visitant com a les persones que viuen a la comarca, aprendre bones pràctiques del bon excursionista i com comportar-se com a usuàries de aquestes rutes proposades. Podem gaudir i fer ús del patrimoni, però cal prendre consciència de la necessitat de cuidar el nostre entorn”, ha dit Ramiro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *