Mobilitzacions Ciutadanes

La Protectora d'Animals Pluto a Moraira sol·licita la fi dels Bous a la Mar

La Protectora inicia una petició a través de Change.org per tal de recollir suports que posin fi a una tradició "cruel amb els animals"
Bous a la Mar. Arxiu. / EFE. Natxo Francès.

Amb l'arribada de les festes als municipis de la comarca, s'intenta tornar a obrir un debat sobre algunes tradicions que es perpetuen malgrat el rebuig que provoquen en determinats sectors socials. Els parlem dels Bous al Carrer. Des de la Protectora d'Animals Pluto, s'ha iniciat, a través de la plataforma change.org, una petició adreçada a l'Ajuntament de Teulada, en què sol·licita que es “posi fi als bous a la mar”.

Sota el lema Stop Bous a la Mar, Grace Boas, en nom de la protectora d'animals Pluto, defensora del benestar animal, difon aquesta campanya i anima la població a estampar la seva rúbrica contra unes celebracions que considera que no tenen cabuda actualment. I reivindica la necessitat de posar fi a unes tradicions desfasades i cruels.

Una petició que no és nova, ja que com recorda Boas, diferents col·lectius, també de la comarca, o persones a títol particular, han utilitzat aquesta mateixa plataforma per reunir suports contra unes festes taurines que representen «una forma de diversió bruta contra els animals ». Una nova petició, per obrir un debat definitiu que acabi amb el maltractament cap als bous.

Just avui, dimarts, 19 de juliol, arrenquen els actes taurins del programa de les festes patronals de Moraira, amb els tradicionals Bous a la Mar. Uns espectacles contra els quals es mobilitzen des de la protectora d'animals, convençuts que aquests actes suposen un patiment per als bous i vaques que hi participen. Advertint que molts resulten ferits.

Boas assegura que la societat està preparada, per al canvi a favor de la defensa dels animals, cosa que falten són polítics capaços de prendre decisions complicades com aquesta.

A través de la plataforma change.org, es busca el màxim nombre de suports possible per acabar amb una tradició que no té cabuda als nostres temps, segons indiquen els promotors d'aquesta campanya. Boas remarca que les tradicions que impliquen patiment no mereixen continuar existint, i convida a obrir un debat real sobre aquest tema, un intercanvi d'idees argumentades.

La portaveu de la Protectora d'Animals considera necessari revaluar una pràctica, que com altres, amb el temps, s'han descartat en comprovar que no són correctes. De res serveixen respostes del tipus, “Si no t'agrada, no hi vagis” insisteix Grace Boas.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *