Obres

La variant de Benissa s'obre al trànsit després de 15 anys en obres i 30 de reivindicacions veïnals

L'acte oficial d'obertura del nou vial s'ha previst per dijous 28 de juliol a les 12:30 hores
Juliol del 2017, es reprenen les obres de la variant, amb la visita de responsables polítics. / Ràdio Litoral

Un fet històric. L'obertura oficial de la variant de Benissa ja té data assignada, serà demà dijous, 28 de juliol, a les 12.30h. L'acte es durà a terme abans que s'acabi el mes de juliol, complint amb l'últim compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i encara que avui, dimecres 27, continuen les obres per rematar i ultimar un projecte que el municipi ve arrossegant i patint des de fa ja més de 15 anys. L'acte inaugural comptarà amb l'assistència de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. Una actuació amb què es pretén reduir la intensitat del trànsit que pateix l'avinguda del País Valencià, l'actual travessia de la N-332, al pas pel nucli urbà de Benissa, reduint els problemes de seguretat viària i la contaminació.

Les obres han consistit en la construcció d'un nou vial, de 5 quilòmetres, amb un traçat alternatiu que uneix l'autopista AP7 amb la sortida del nucli urbà benisser, facilitant i agilitzant la circulació, alhora que es pretén millorar la connectivitat d'àrees de interès turístic, com ara Teulada, Calp i Benissa, amb l'AP7.

Aquesta actuació ha suposat la construcció d'un viaducte, 3 passos superiors i 3 passos inferiors més, a més d'11 obres de drenatge transversal, 1.540 metres de canalització i 6.800 metres de camins. Una obra d?envergadura que ha implicat una inversió superior als 38 milions d?euros.

Reivindicació Històrica

L'alcalde de Benissa, Arturo Poquet, si bé reconeix que aquesta actuació ha donat resposta a una reivindicació històrica de Benissa que es remunta als anys 90, l'actuació que finalment s'ha executat molt lluny del projecte inicial. El primer, molt menys impactant que finalment s'ha executat. Una obra que l?alcalde ha qualificat de faraònica.

Una obra que ha suposat una autèntica odissea des que l'any 2007 va ser adjudicada a una empresa que es va declarar, poc després, en concurs de creditors, cosa que va paralitzar els treballs, fins al 2018 quan es van reprendre les obres fins avui. que ja es donen per concloses.

L'alcalde ha remarcat que cal celebrar que finalment s'hagi acabat una obra que han patit especialment els veïns del municipi i que finalment s'obrirà al trànsit.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *