Esports

La Xarxa Esportiva de la Marina Alta recupera aquest estiu les rutes nocturnes

'Camina la Lluna' és un conjunt de rutes que s'incien a les 20h per descobrir diferents indrets de la comarca fugint de la calor de l'estiu
Cartell de 'Camina la Lluna' / Xarxa Esportiva Marina Alta

Amb aquesta activitat la MACMA recupera un projecte del CEMA-Consorci Esportiu de la Marina Alta, que ja estava consolidat després de 10 edicions. Camina la Lluna és un conjunt de rutes nocturnes per descobrir diferents indrets de la comarca fugint de la calor de l'estiu.

Amb aquesta proposta es vol donar a conèixer el nostre territori i no només a l'àmbit paisatgístic, sinó també botànic, patrimonial, cultural o gastronòmic. Així, es faran diferents parades interpretatives al llarg de l'experiència: etnobotànica, rastreig de fauna nocturna, història, curiositats i anècdotes locals, toponímia, astronomia, etc.

Aquestes activitats es faran els tres primers divendres d'agost i s'inicien a les 20.00 hores de la tarda. La proposta va adreçada tant a les persones de la comarca com de fora, que vulguin descobrir nous racons i viure aquesta nova experiència de senderisme nocturn.

Es tracta de recorreguts de dificultat baixa, per la complexitat i la durada, s'hi inclourà un tast de tomàquets, raïmet de pastor, variat de coques, panses de Llíber, dolços tradicionals i raïm de moscatell. Acompanyats amb suc de moscatell, vi, cervesa i mistela, tot de la comarca.

La primera sortida, Etnobotànica entre ceps i riuraus, és una ruta circular entre Xaló i Llíber. Es durà a terme el divendres 5 d'agost i és un recorregut de 9 km i 130 m de desnivell, amb una durada aproximada de 4 hores. En aquesta ruta entre els dos pobles units pel riu Gorgos o Xaló, anirem envoltats per diferents varietats de ceps i ens endinsarem en zones boscoses i partides rurals.

La segona sortida, Rastreig nocturn al voltant del riu Girona, serà el divendres 12 d'agost. L'itinerari serà circular amb un desnivell positiu acumulat de 25 mi una distància total de 6 km, amb una durada aproximada de 3.30 h. Amb sortida del centre de Beniarbeig, creuant Pamis i Ondara i tornant pel camí vell fins al començament per descobrir la vida silvestre al voltant del Riu Girona.

Per acabar, el divendres 19 d'agost es farà la ruta Camins de ferradura i aigua més pura, que transcorre per la Vall de Laguar, entre els pobles de Fleje i Benimaurell. L´itinerari és circular amb un desnivell positiu acumulat de 200 mi una distància total de 7 km. En aquesta descobrirem els safareigs i fonts amagades entre el poble del mig i el poble de dalt. Combinarà trams de pista forestal, camins asfaltats i trams de senda tradicional empedrada.

Inscripció prèvia obligatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *