Cultura

Les biblioteques de Teulada Moraira reben el premi María Moliner 2022

El treball, 'Visibilitat per a la dona des de les biblioteques', ha estat seleccionat entre 369 projectes més de tot Espanya
Agència de lectura de Moraira / Ajuntament de Teulada

La Biblioteca Pública Municipal de Teulada i la Agència de Lectura de Moraira han estat guardonades amb el premi 'María Moliner' 2022 per valor de 2.777,77 euros en metàl·lic, que seran invertits en llibres per als dos centres de lectura.

El treball, presentat per a aquest concurs de projectes per a l'animació lectora, porta per títol 'Visibilitat per a la dona des de les biblioteques', una iniciativa seleccionada entre 369 projectes més de tot Espanya. La campanya, organitzada pel Ministeri de Cultura i Esport juntament amb la fundació Coca Cola, compleix aquest any la seva XXII edició.

Dins del projecte destaquen activitats i iniciatives com 'Les dones teladines i moraires d'ahir…i de sempre' o 'La biblioteca va a escola: 50 dones importants del segle XX i el que portem del XXI'. També cal recordar l'exposició de la 'Maleta Lila', creada per les biblioteques d'Altea i Gata de Gorgos; així com el Punt Violeta, en col·laboració amb el departament d'Igualtat del mateix Ajuntament; o els dos clubs de lectura locals.

Des de les biblioteques han remarcat que "la col·laboració interdepartamental dins de l´Ajuntament, amb els centres educatius i associacions de la població han estat un factor clau en el projecte premiat".

Sobre això, el regidor de Cultura, Héctor Morales, ha agraït el premi advocant per la “continuació del foment lector en tots els seus àmbits i dirigit a tots els col·lectius del municipi”, sent aquest premi “una ajuda per augmentar el fons bibliogràfic municipal” .

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *