Cultura

Potent oferta cultural aquest estiu a Benitatxell amb 'Agost a la fresca'

La programació ofereix cinema al carrer, activitats infantils, el documental 'Venim de lluny' o la ja mítica 'Nit de les Bruixes'

La oferta cultural i de lleure de El Poble Nou de Benitatxell a l'estiu es consolida any rere any. L'àrea de Cultura per aquest mes d'agost ha preparat un intens programa d'activitats que donaran inici el proper dimecres 3 amb sessió de cinema a la plaça de les Pesqueres, a les 22:00h. Aquest cicle de cinema es repetirà els dimecres 10 i 17 d'agost i es projectaran les pel·lícules Hi havia una vegada…, Spirit: Indomable (en valencià) i A tot tren! Viatge a Astúries.

Els més petits també tindran el seu espai amb la tarda de diversió amb bou mecànic i inflables (dijous 4, a la plaça del Mercat, a les 20:00h) o l'activitat 'Karmesse', consistent en jocs de lògica i enginy (dijous 11 , a la plaça del Mercat, a les 20:00h).

La tradició i la cultura són altres de les grans apostes. El dissabte 13, la plaça de l'Església acollirà a les 20:00h la mostra de balls valencians a càrrec del Grup de Danses Morro Falquí del Poble Nou de Benitatxell, que farà un intercanvi amb el Grup de Danses Socarrel de Xàtiva.

Dimarts 16, a les 22:00ha la plaça de l'Església, hi haurà una 'Revetlla literària' al voltant del llibre 'Històries de lluna vella', del pobler Josep Colomer. I dijous 18, a les 20:00h al Centre Social, hi haurà una xerrada sobre dones creadores a càrrec d'Anna Moner.

La programació continuarà la setmana següent amb la inauguració de la ruta Biosaludable el dimarts 23, a les 19:30ha la plaça del Mercat. Dimecres 24 es presentarà el documental Venim de lluny i el curt documental El Poble Nou de Benitatxell veu de lluny, un recorregut per la història de la Marina Alta i poblera. Serà a les 22:00 ha la plaça de les Pesqueres.

No hi pot faltar la ja habitual 'Nit de les Bruixes', que tindrà lloc dijous 25 d'agost. Aquest any comptarà primer amb una ruta teatralitzada per la zona de l'Abiar a les 18:30h i, a continuació, amb el contacontes Contes de la llum apagada al jaciment arqueològic de la Cova de les Bruixes a les 19:30h.

Com a colofó a aquesta nodrida i diversa programació, se celebrarà una gran festa de final d'estiu a la plaça del Mercat amb un sopar de pa i porta amb barra a preus populars i coca maria i mistela que oferirà l'Ajuntament. Tot això, amenitzat pel concert Paraules de dona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *