Medi ambient

Protecció Civil a Calp intensifica les tasques de control i vigilància per evitar incendis forestals

Els voluntaris de Protecció Civil disposen de dos vehicles amb què recorren les zones més sensibles del terme municipal
Tasques de vigilància per part dels voluntaris de protecció civil. / Ajuntament de Calp.

Les altes temperatures, amb registres record a la Marina Alta, han posat en alerta i han augmentat la preocupació davant la possibilitat de incendis forestals a la comarca. Equips de voluntaris treballen al llarg del mes de juliol per vigilar i protegir el nostre entorn muntanyós, i aquests darrers dies intensifiquen la seva tasca per evitar lamentar danys irreparables en el nostre paisatge.

Això és el que fan els efectius de Protecció Civil a Calp, que com confirmen des de l'Ajuntament, estan duent a terme tasques de vigilància de les zones verdes i forestals del municipi, així com altres actuacions de prevenció per evitar qualsevol possible conat d'incendi en aquesta època d'elevades temperatures com la que estem passant.

Com explica el cap de Protecció Civil, Juan Carlos Rubio, el servei es desenvolupa des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre. Els voluntaris tenen dos vehicles, amb els quals recorren les zones més sensibles del terme municipal.

La tasca d'aquests voluntaris és essencial, però també és de vital importància l'actuació que cadascú de nosaltres, com a individus, de manera particular, duem a terme per tal de prevenir focs forestals.

Consells

Com expliquen des de Protecció Civil, és important no abandonar residus que puguin provocar un incendi, no fer foc ni cremes agrícoles, els cotxes o qualsevol altre vehicle de combustió s'haurien d'aparcar a aparcaments habilitats. O, almenys, en zones clares de pastures o matoll. El tub de fuita en contacte amb matolls secs podria generar un incendi. I no cal utilitzar desbrossadores, motoserres o qualsevol altre aparell mecànic que pugui provocar espurnes o calor intensa.

Rubio remarca que per acampar a la zona habilitada a Calp -no està permesa l'acampada lliure- cal treure un permís, en el qual ja s'enumeren les normes a seguir.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *