Política

Subdelegació demana a Diputació una solució immediata a l'aparcament irregular a la carretera al Portitxol de Xàbia

Araceli Poblador, subdelegada del Govern, s'ha sumat als requeriments de l'Ajuntament i advoca per l'acció preventiva
Carretera que baixa a la cala del Portitxol / Ajuntament de Xàbia

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha mantingut una reunió amb la Subdelegada del Governo, Araceli Poblador, per abordar la problemàtica de seguretat que provoca l'aparcament irregular que es repeteix cada estiu a la carretera CV-742 que dóna accés al Portitxol; especialment des que es va instal·lar una barrera que impedeix baixar a la cala amb cotxe quan el pàrquing està complet.

L'estacionament massiu al voral d'aquesta carretera comporta problemes en la circulació, dificulta l'accés i la maniobra als vehicles d'emergència i posa en perill vianants que caminen pel mateix carril que circulen els cotxes.

En ser un vial competència de la Diputació d'Alacant, l'Ajuntament no pot prendre mesures dissuasòries. La Policia Local tampoc té competències per multar ni ordenar la retirada de vehicles, ja que és la Guàrdia Civil qui té la potestat sancionadora.

Per alleujar aquesta situació, l'Ajuntament va sol·licitar en primera instància a la Diputació que col·loqués elements que evitin l'estacionament al tram de 1'4 quilòmetres (des de la cruïlla amb el carrer Lentisco fins a la cruïlla amb el carrer Media Lluna) més proper a la cala.

La petició municipal, reiterada des de l'octubre fins al maig, estava acompanyada d'informes policials, que recomanaven instal·lar una talanquera o pilons de fusta, tant per garantir-ne l'efectivitat com per la facilitat de desmuntatge en cas de necessitat i per criteris estètics i imatge pública.

L'Ajuntament denuncia que, arribat el mes de juliol, la Diputació únicament ha instal·lat una senyalització vertical recordant la prohibició, cosa que (com ja advertia la policia) és insuficient i no impedeix l'estacionament. Així s'ha pogut comprovar aquest mateix cap de setmana, en què els conductors han fet cas omís a la senyalètica i han seguit aparcant a la zona en conflicte.

Davant la manca de resposta de la Diputació, l'alcalde va recórrer a la Subdelegació del Govern a Alacant perquè almenys reforci el control i les sancions a la zona. La responsable, Araceli Poblador, s?ha sumat als requeriments del Consistori i advoca per l?acció preventiva. Sol·licita a la Diputació que reforci de manera immediata els elements dissuasius a l'estacionament, almenys, als punts més problemàtics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *