Economia

Teulada Moraira destina més de 77.000€ a prestacions socials per a afectats per la Covid-19

El termini per sol·licitar aquestes subvencions, finançades per la Diputació d'Alacant, s'obre fins al 31 d'agost
Monedes / nattanan23 (Pixabay)

El Ajuntament de Teulada obre el termini de sol·licitud dajuts en prestacions socials fins al 31 dagost. Aquestes subvencions, finançades per la Diputació Provincial d'Alacant, pugen a un total de 77.189,00 euros.

Aquests ajuts són complementaris amb qualsevol altre tipus de recursos i prestacions socials de contingut econòmic que poguessin correspondre a la persona beneficiària oa qualsevol dels membres de la seva unitat de convivència.

L'objectiu és garantir els ingressos suficients per assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques, ja siguin d'urgència o d'inserció. La quantia de lajuda que es concedeixi sestablirà atenent les circumstàncies personals de la persona beneficiària i de conformitat amb linforme que, a aquests efectes, emeti pels serveis socials.

Així doncs, seran beneficiàries aquelles persones empadronades al municipi, en situació extraordinària de vulnerabilitat social i/o econòmica provocada per la COVID-19 i els ingressos de les quals siguin insuficients per afrontar els gats derivats de la situació d'emergència.

“D'aquesta manera, ajudem els sectors més afectats per la pandèmia dins del nostre teixit social. Un suport per sortir a la superfície i recuperar l'estabilitat anterior a aquesta extraordinària situació per la qual hem passat”, ha destacat la regidora delegada a l'àrea de Benestar Social, Verónica Martínez.

Per consultar les bases, podeu adreçar-vos a la seu electrònica de l'Ajuntament de Teulada.

Altres ajuts destinats a empreses i autònoms

L'Ajuntament de Teulada també obre el termini per sol·licitar les ajudes destinades a minimitzar l'impacte econòmic provocat pel Covid-19 a pimes, micropimes, autònoms i professionals.

Els fons, aportats per la Diputació d'Alacant, estan destinats als municipis de la província per compensar l'impacte econòmic que el COVID-19 suposa a les empreses, dels quals a Teulada Moraira li corresponen 76.399.000 euros.

Podran ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques treballadores per compte propi o autònoms i pimes que no superin els deu empleats a la data d'obertura del termini de presentació de sol·licituds, que exerceixin la seva activitat ininterrompudament des de l'1 de gener de 2019 i que la mitjana mensual de facturació dels mesos pels quals s'ha de sol·licitar l'ajuda (que han d'estar compresos entre l'1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022), hagi estat igual o inferior a la mitjana mensual facturada el 2019.

Seran subvencionables les habituals despeses corrents com la quota d'autònom, el lloguer del local comercial, l'assessoria i la consultoria, contractes de subministraments, serveis de telefonia i internet i interessos de préstecs d'adquisició del local o vehicles comercials.

La quantia de lajuda a atorgar als beneficiaris, prèvia la corresponent justificació, serà per un import màxim 1.000 euros.

Les sol·licituds es presentaran preferentment a la seu electrònica de l'Ajuntament de Teulada amb el certificat digital. El termini per sol·licitar els ajuts serà de 10 dies hàbils que començarà el 28 de juliol i finalitzarà l'11 d'agost.

Per a qualsevol tipus d'informació addicional s'encarregarà el departament de Foment a través de l'Agència de desenvolupament local AFIC-CREAMA a través del telèfon 966 491 609 o al correu electrònic adl@teuladamoraira.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *