Societat

Teulada Moraira incorporarà 35 contenidors d'oli domèstic per reciclar-los

El servei es realitzarà periòdicament setmanalment i hi haurà un telèfon d'incidències 24 hores per a qui ho necessiti
Una persona reciclant oli / Pixabay

El Ajuntament de Teulada, juntament amb l'empresa pública Teumo Serveis, ha signat un conveni amb l'empresa gestora de residus East West Productos Textiles SL per incorporar-hi 35 contenidors de reciclatge de oli domèstic.

Així, el contenidor taronja ocuparà els carrers de Teulada Moraira per regular el reciclatge i la recuperació de l'oli domèstic, tractant de reduir el volum global de residus i els nivells de contaminació mediambiental.

Així, doncs, els olis reciclables en aquests contenidors són els utilitzats en el fregit dels aliments, abastant l'àmbit domèstic, centres i institucions, hostaleria, restauració, etc. Reciclant-los se'ls dóna un tractament específic, transformant-los i tractant-los per, principalment, la seva reutilització en la producció de biodièsel.

S'estima que cada consumidor genera cada any uns quatre litres d'oli domèstic usat. Moltes famílies, en trobar-se amb el problema de no saber on dipositar correctament l'oli domèstic usat, l'aboquen a la pica, no sent conscient del dany i impacte medi ambiental que suposa al nostre planeta.

Si s'aboquen per l'aigüera, el vàter o altres elements de la xarxa de sanejament, suposen una font de contaminació de les aigües de rius, llacs, etc., causant problemes a les xarxes de sanejament i sobrecostos a les Estacions Depuradores d'Aigües Residuals (EDAR), per la qual cosa és una pràctica que cal evitar mitjançant una correcta gestió.

Un cop dit això, s'informa a la ciutadania que aquest servei es realitzarà de forma periòdica setmanalment i hi haurà un telèfon d'incidències 24 hores per a qui ho necessiti. Es recorda que la recollida només és d'oli domèstic en ampolles de plàstic. No es poden reciclar cap altre tipus d'oli en cap altre tipus de recipient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *