Província

Un nou mirador a l'inici de la Ruta dels Penya-segats i al costat de la cala del Moraig a Benitatxell

Tot el mobiliari està fabricat amb plàstic reciclat que imita la fusta, cosa que fa que s'integri amb l'entorn sense deteriorar-se
El nou mirador a l'inici de la Ruta dels Penya-segats / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El que abans era un espai degradat, ara ha esdevingut un balcó amb impressionants vistes al Mediterrani. El Poble Nou de Benitatxell ha inaugurat un nou mirador i zona de descans al costat de la cala del Moraig, a l'inici de la coneguda Ruta dels Penya-segats.

En aquest espai idíl·lic es pot gaudir de les panoràmiques que ofereix el privilegiat enclavament, descansar després d'una àrdua caminada, beure una mica d'aigua o, fins i tot, parar per fer un petit pícnic en alguna de les taules habilitades. Això sí, sempre cuidant l'entorn i emportant-se a casa els residus.

Aquesta actuació, finançada i executada per la Generalitat a través de la concessionària Becsa, s'engloba dins del Pla d'Actuacions sobre la Costa Mediterrània (PACMAR). L'objectiu no era altre que posar en valor una zona amb un gran potencial paisatgístic que estava erosionada i degradada, així com oferir als visitants i senderistes un espai d'esbarjo i descans.

Amb un pressupost d'adjudicació de 129.502 euros i un termini de quatre mesos, els treballs han inclòs la plantació d'arbrat, la col·locació de panells informatius, l'adequació dels accessos a la zona i la instal·lació de mobiliari urbà, com ara bancs, taules de pícnic, papereres, pèrgoles, fonts i un pàrquing per a bicicletes.

Tots aquests elements estan fabricats amb plàstic reciclat que imita la fusta, cosa que fa que s'integrin amb l'entorn sense deteriorar-se pel salnitre, el vent i la pluja, i es garanteix també la sostenibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *