Societat

Unanimitat als premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia

El ple ha ratificat concedir els premis d'aquest any al Centre Artístic Musical de Xàbia, Esperanza Salvatierra Codina i Pep Segarra Marí
Votació al ple als Premis 9 d'Octubre / Ajuntament de Xàbia

El ple de Xàbia ha ratificat amb la unanimitat de tots els partits concedir els premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia 2022 al Centre Artístic Musical de Xàbia, Esperanza Salvatierra Codina i Pep Segarra Marí.

Es reconeix una agrupació amb història com és el Centre Artístic Musical de Xàbia per la seva presència a la vida social, festiva i cultural de Xàbia a més de per la seva funció educativa, de difusió de la música i de cohesió social.

A nivell individual es distingeix a títol pòstum a Esperança Salvatierra Codina, professora durant diverses dècades de l'IES Antoni Llidó i amb un important bagatge a l'associacionisme local en entitats com les Mestresses de Casa, Creu Roja o Amics de Thiviers. Salvatierra també va formar part activa de l'Escola de Teatre, del grup de Teatre Garum i va ser una apassionada de la gastronomia local, sobre la qual va fer diverses publicacions, contribuint així a la pervivència de receptes i costumaris.

I a Pep Segarra Marí, ecologista i defensor de la natura, molt vinculat a la lluita per preservar el Montgó i especialment l'entorn natural del Portitxol, a més de crear la ruta de miradors. Gran esportista, va ser promotor i primer president del Club de Basket Joventut gran col·laborador a nivell cultural, realitzant donacions al Museu de diversos llegats arqueològics i artístics dels germans -i oncles seus- Segarra Llamas. Gran impulsor dels moviments associatius, excursionistes, culturals, esportius i cívics del poble, va formar part del mític Ateneu Cultural Xàbia els anys difícils de la transició política.

Al ple d'avui també s'han designat els 18 membres del nou Consell Municipal de l'Esport, que són: David Ferrer Ern, Rafael Andarias Buigues, Júlia Miñana Delhom, Irene Bolufer Cruañes, Maria Cardona Morant, Cèsar Rodríguez Macho, Olímpia Bas i Costa, Enric Escriva Terà, Juan Luis Cardona Salvador, Rafael Bisquert Crespo, Antonio Soler Cruañes, Maria Engenia Bolufer Costa, i representants dels clubs Llebeig d'Atletisme, Centre Excursionista, Handbol, Bàsquet, Tennis i de Temps Integral Fitness Group com portaveu dels centres esportius.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *