Cultura

Xàbia estrena l?exposició protagonista absoluta de l?estiu

Les sales d´art CA Lambert, Museu Soler Blasco i Casa del Cable mostren fins al 30 de setembre el món de Cristóbal Balenciaga
Inauguració de l'exposició de Balenciaga / Ajuntament de Xàbia

Comissariada per Pedro Usabiaga, El segle de Balenciaga és una mena d'homenatge de Xàbia al mestre més internacional de l'alta costura, que va morir fa 50 anys mentre passava una de les seves habituals estades de desconnexió al municipi. Així ho ha recordat l'alcalde, José Chulvi, que ha destacat que a més de ser una de les persones més influents de la moda del segle XX i sens dubte el dissenyador espanyol més rellevant de la història, Balenciaga va ser “un home ple de sensibilitat, talent i energia, que va fer del món un lloc més bonic”.

Per això, ha convingut el primer edil, cobra una rellevància especial que triés Xàbia per passar el seu temps de descans, formant part del “grup d'intel·lectuals, artistes, pensadors i influents personalitats de la política i l'empresa que durant el segle XX van establir aquí la seva petit paradís personal”.

"Avui, nosaltres, no només hem de sentir un orgull legítim per aquesta elecció i posar en valor el seu immens llegat artístic, sinó que també hem de defensar i conservar l'esperit d'aquell poble que van triar entre totes les destinacions possibles" ha advocat responsable municipal. Un lloc “caracteritzat per la riquesa del seu paisatge, per la trobada harmònica del mar i la terra i per la vida que es podia fer aquí, plena de diversió i estímuls, sens dubte, però també plena de calma” ha ressaltat.

Un dels estímuls culturals d'aquest estiu serà sens dubte el cicle en record del modista impulsat pel departament de Cultura que dirigeix Quico Moragues i que arrenca avui, amb l'exposició que acostarà a qui la visiti a qui va ser Balenciaga: des dels seus orígens fins a anys d'esplendor i el llegat que va deixar a la moda. Organitzats cronològicament i distribuïts entre les tres sales es poden veure vestits de còctel, peces de tarda i nit, a més de dos vestits de núvia, abrics, barrets i complements (la majoria cedits de col·leccions particulars i poc habituals als museus). Però també fotografies, objectes personals o referències.

Altres cites de la programació són la projecció el 14 de juliol al cinema Jayan del film El fil invisible, una jornada sobre el dissenyador a l'estudi de Jessica Bataille (5 d'agost) o el concert El so de les dues ribes amb música de la costa basca i la mediterrània interpretada per la soprano Teresa Albero i el pianista Jesús Gómez.

L'alcalde ha volgut felicitar el regidor i agrair el suport al Parador de Xàbia ia l'Estudi de Jessica Bataille en aquest ambiciós projecte cultural i ha convidat els veïns i veïnes a gaudir de tots els actes (poden obtenir més informació tant als tríptics disponibles tant a la Casa de Cultura, Oficines de turisme ia les sales on es realitzarà l'exposició com a la web municipal).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *