Esports

Xàbia presenta una revista amb tota l'oferta esportiva del municipi

Les inscripcions per a les escoles esportives municipals s'obriran l'1 d'agost amb patinatge com a novetat
L'alcalde i regidor d'esports de Xàbia / Ajuntament de Xàbia

El departament de Esports ha presentat avui una publicació en què recull tota l'oferta esportiva per a la temporada 2022-2023. El regidor responsable, Alberto Tur, ha explicat que amb aquesta revista es pretén facilitar a una visió global de les escoles esportives, clubs, instal·lacions disponibles (i com accedir-hi) així com de les principals cites del calendari anual.

L'edil ha assenyalat que Xàbia té una gran pluralitat en matèria esportiva que de vegades fa difícil orientar-se sobre l'oferta existent i el tipus de població que s'hi dirigeix. Aquest document les classifica per edats i necessitats així com pels promotors de cadascuna de les activitats.

En el cas de les impulsades pel mateix Ajuntament, Tur ha avançat que el proper dilluns 1 d'agost s'obrirà la inscripció per a les escoles esportives municipals. Hi ha modalitats com el bàdminton, pàdel, psicomotricitat, psicoesports, ciclisme Btt, futbol sala, natació i, com a novetat d'aquest any, iniciació i perfeccionament en patinatge.

La matrícula, que s'ha de fer a través de l'APP Sportia, estarà oberta fins al 10 de setembre, amb un preu de 70 euros el curs.

A nivell d'adults, sota el programa “En Moviment” s'oferten entrenaments funcionals, natació terapèutica o per a adults, gap/aeròbic i zumba, a més del grup Supera't dirigit a persones amb diversitat funcional.

En aquest sentit, el regidor ha afegit que a més del grup específic -adreçat sobretot a persones amb un grau de discapacitat i d'autonomia que dificultin la inclusió en un altre grup- i que es realitzarà en col·laboració amb l'associació “Condemnats a la vorera”, també es formaran grups inclusius en el mateix horari i entorn que la resta descolars.

Tur ha parlat de les altres iniciatives que al llarg de l'any impulsa Esports, com el programa Xàbia Esports Educa (dins les escoles i gratuït), el cicle Dona i Esport o les jornades del Dia de l'Esport i la Festa de l 'Esport.

A tot això, cal sumar-hi l'oferta que arriba des dels clubs i entitats especialitzades en Arts Marcials, bàsquet, atletisme, ciclisme, escacs, colombicultura, futbol, gimnàstica, handbol, hoquei, muntanyisme, activitats nàutiques, pilota, rugbi, voleibol o tennis, entre d'altres.

A la publicació d'esports també s'explica com reservar les instal·lacions municipals com les sales de musculació, pistes de pàdel, camp de futbol 8 i el frontó, també a través de l'APP Sportia.

L'alcalde, José Chulvi, ha destacat la importància de comptar amb una guia com aquesta per poder tenir en un únic suport tota l'oferta àmplia i variada que hi ha a Xàbia, una activitat declarada com a essencial a la pandèmia. Chulvi també ha posat en valor el gran treball del departament dirigit per Tur a fer accessible a totes les persones l'esport i aprofitar-ne el potencial com a eina d'inclusió.

Aquestes revistes es podran trobar a les diferents instal·lacions esportives, oficines de turisme i properament a la secció d'esports de la web municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *