Política

Xàbia torna al Consorci de la Casa Mediterrani

En aquest exercici, la localitat no haurà de fer cap aportació econòmica i es descentralitzaran d'Alacant les activitats
Façana de l'Ajuntament de Xàbia / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia es reincorporarà al Consell Rector de Casa Mediterrani, la institució pública que treballa per al coneixement mutu dels països de les dues riberes del Mediterrani.

Recentment, des del Consorci es va contactar amb l'Ajuntament, mostrant l'interès de recuperar el que va ser un dels membres originaris i exposant la nova etapa que ara viu l'organisme.

Tal com explica l'alcalde, José Chulvi, Xàbia se sumarà en unes condicions diferents de les de la primera etapa, especialment el compromís de la direcció de descentralitzar les activitats. A més, en aquest exercici, Xàbia no haurà de realitzar cap aportació econòmica i ja seria en el proper exercici quan es plantegi al pressupost municipal.

Casa Mediterráneo està integrat pel Ministeri d'Afers Exteriors, la Unió Europea i la Cooperació (MAUEC), l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament d'Alacant, l'Ajuntament de Benidorm i la Diputació d'Alacant . Tots els consorciats han donat suport de forma unànime a la tornada de Xàbia, membre fundador el 2009 (el municipi fins i tot era oficialment la seva subseu) i que el 2013 va optar per abandonar la institució precisament perquè tota la seva activitat es condensava a la ciutat d'Alacant.

Ara l'Ajuntament queda a l'espera de rebre la documentació que plasmi les condicions de l'acord per iniciar la tramitació interna i sotmetre'l a votació del ple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *