Obres

Arrenquen a Benissa les obres al viaducte del Quisi dins del projecte de modernització de la Línia 9 del TRAM

La Consellera, Rebeca Torró, visita les obres del pont del Quisi i anuncia que estaran concloses el juliol del 2023
Visita de la Consellera, Rebeca Torró, a les obres del Quisi / Premsa Conselleria

La Generalitat Valenciana ja ha iniciat les obres a Benissa del nou viaducte del Quisi de la Línia 9 Benidorm-Dénia del TRAM d'Alacant, una actuació que es considera essencial per poder concloure els treballs de modernització d'aquesta línia en què la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat inverteix més de 160 milions d'euros.

La consellera Rebeca Torró ha visitat aquest matí les obres i ha destacat que se segueix avançant en la modernització d´aquesta línia ferroviària que requereix la intervenció en tres ponts. Un, el viaducte del Quisi. Rebeca Torró ha recordat que el pressupost de les obres del viaducte del Quisi puja a gairebé 10 milions d'euros, 9'8 milions, i es preveu que les obres estiguin finalitzades el juliol del proper any.

Impacte Visual

La consellera ha estat acompanyada en la visita al Quisi de la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Anaïs Menguzzato, i l'alcalde de Benissa, Arturo Poquet, els quals han visitat els primers treballs de moviment de terres i de fonamentació.

El municipi de Benissa ha destacat la importància d'aquestes obres, ja que ajudaran a la connectivitat de la Marina Alta. Però, a més, Poquet ha aprofitat la visita de la Consellera per mostrar la preocupació del municipi per l'impacte visual i paisatgístic que generarà aquesta nova infraestructura de formigó en un enclavament d'especial valor patrimonial per a Benissa.

Des de la Conselleria s'incideix que el ritme de les obres permetran complir amb el compromís del president de la Generalitat i la modernització d'aquesta línia ferroviària serà una realitat entre finals i principis d'any, independentment que es continuïn amb les obres als ponts.

Vies Verdes

Als plans de la Conselleria també s'inclou la reutilització de les vies que quedin lliures de trànsit ferroviari, en aquest sentit la Consellera ha comentat que “s'està estudiant el poder aprofitar les infraestructures ferroviàries que quedaran desocupades una vegada que finalitzin les obres i reconvertir-les en vies verdes per al gaudi de tota la ciutadania”.

L'actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permès que continuï obert a la circulació dels trens dièsel actuals. Tot i això, ha calgut plantejar la construcció d'una variant de nova construcció que possibiliti el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d'aquesta línia.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *